Bayburt Doğaltaş Dış Ticaret Teknik Destek Projesi

KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Bayburt Doğaltaş Dış Ticaret Teknik Destek Projesi”nin protokolü imzalandı. 

Bayburt Doğaltaş Dış Ticaret Teknik Destek Projesi

Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt Madencilik ve Doğaltaş Üretim San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Murat Türkoğlu katıldı.

Proje kapsamında, yüksek ihracat kapasitesine sahip olan Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi’nin dış ticaret alanında teknik, bilgi ve donanıma sahip olması amacıyla merkez çalışanlarına yönelik; dış ticaret mevzuatı üzerine teorik ve uygulamalı eğitim, pazarlama konusunda program ve proje hazırlanması, dış ticaret alanında danışmanlık sağlanması, uluslararası ilişkiler kurulması konularında eğitim verilmesi ve geçici uzman personelin görevlendirilmesi faaliyetleri gerçekleştirilecek.

19 bin metrekare alana kurulu olan Bayburt Doğaltaş Fabrikası’nda 28 çeşit doğaltaş işlenmekte olup; ABD, Fas, Libya, Pakistan, Azerbaycan ve Gürcistan’a ihracat yapan işletme, bu yönüyle bölgenin ve Türkiye’nin en büyük doğaltaş üretim merkezleri arasında yer almakta.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.