Alternatif enerjimiz var ama kullanmıyoruz!

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile Bayburt Ziraat Odası ortaklığınca "Bayburt Tarımsal İşletmelerinde Biyogaz Kullanımı, Hedefler ve Destekleri" konulu konferans düzenlendi...

Alternatif enerjimiz var ama kullanmıyoruz!
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile Bayburt Ziraat Odası ortaklığınca "Bayburt Tarımsal İşletmelerinde Biyogaz Kullanımı, Hedefler ve Destekleri" konulu konferans düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta bir konuşma yapan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tarım sektörüne yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Hedeflerimizden bir tanesi de Bayburt kırsal alanında hem yaşayan çiftçilerimizin, tarımsal işletmelerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesi hem de kırsal alandaki yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. İlimizdeki alternatif enerji potansiyelini ne şekilde değerlendirebiliriz? Bunu tarımsal işletmelerimize bir refah olarak ne şekilde yansıtabiliriz? Şeklinde bir hedefimiz, arayışımız var. Bizim söyleyeceğimiz şeylerin fikirden öteye geçebilmesi için konunun uzmanları tarafından eyleme dönüştürecek şekilde, detaylı bir şekilde bilgilendirmesi büyük önem arz ediyor" dedi.

Bayburt’ta çok ciddi bir güneş enerjisi potansiyeli olduğuna da değinen Karabulut, "Bununla ilgili de özellikle tarımsal işletmelerin yanında özellikle sanayi sitemizde esnafımıza yönelik güneş enerjisini kullanarak maliyetsiz bir şekilde işletme ortamının, atölyenin ısıtılması söz konusu. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde hem Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın faal olan aktif hibe programlarından hem de Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımızın kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programında bu tür alternatif enerji kullanımına yönelik bireysel ve tüzel kişilik başvurularında çok yüksek oranda hibeler var. 800 bin liraya kadar proje yapabiliyorsunuz. Yüzde 50’ye kadar da destek alabiliyorsunuz. Proje başvuru süreleri devam ederken biz bu bilgilendirmeyi, hedef kitlemizi aydınlatalım istedik" diye konuştu.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise Biogazın Bayburt’ta tarıma yönelik en büyük avantajlardan biri olduğunu belirterek, "Daha önce bu konu ve güneş enerjisi maliyetler açısından rantabl değildi ama son dönemde yapılan çalışmalar neticesinde tesisin kurulması ve işletilmesi rantabl hale getirildi. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere sanayi ve diğer her türlü işlerle uğraşan bizim hedef kitlemiz.  Bayburt’u eğer daha ileri taşımak istiyorsak bunun hedef kitlesi sizlersiniz. Yapabileceklerinizi sınırlı tutmayın. Hedefinizi büyük tutun" şeklinde konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Biyogazder Yönetim Kurulu üyesi Altan Denizsel ise biogazın dünya ve Türkiye’deki durumu, bakanlıkların bu konuda çalışmaları ve destekleri hakkında bilgi verdi.

Konferansa; Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Necmettin Tozlu, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt AK Parti Belediye Başkan Adayı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.