Akşar Barajı 19 bin 310 dekar alanı sulayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapımı süren Akşar Mehmet Aslan Barajı’nda yüzde 75 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Akşar Barajı 19 bin 310 dekar alanı sulayacak
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapımı süren Akşar Mehmet Aslan Barajı’nda yüzde 75 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Baraj inşaatı ile birlikte yapımı süren sulama projesinin de hizmete alınması ile Bayburt’ta 19 bin 310 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Akşar Mehmet Aslan Barajı temelden 43 metre yükseklikte inşa ediliyor ve 6,11 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip bulunuyor. Barajda depolanacak su ile Bayburt’ta 19 bin 310 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Barajın sulama projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 84

Barajın sulama projesi de baraj inşaatı ile paralel olarak yürütülüyor. 56 bin 684 metre borunun döşendiği sulama projesinde ayrıca, 9 bin 60 metre drenaj kanalı ve servis yolları tamamlandı. Arazi toplulaştırma işlerinin devam ettiği sulama projesinde yüzde 84 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Ülke ekonomisine yıllık 12,5 milyon katkı verilecek

Bu yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen Akşar Mehmet Aslan Barajı’nın sulayacağı alanda çiftçilik yapan vatandaşların sulamayla birlikte dekar başına 645 lira ilave gelir elde etmesi hedefleniyor. Proje ile ülke ekonomisine yıllık 12,5 milyon lira katkı verilmesi ve 600 kişiye ilave istihdam sağlanması da öngörülüyor.

Yatırımlar sürecek

Bu projenin hizmete alınması ile bölge çiftçilerinin sulama sahasından daha kaliteli ve ekonomik değeri daha yüksek ürün elde edebileceğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ”Proje ile bölgede canlılık artacak, dolayısıyla köyden kente göçün de önüne geçilebilecek. Bayburt’a en büyük yatırımlar bizim hükümetimiz döneminde yapıldı. Bakanlık olarak Bayburt’a biz de gereken yatırımı yapıyoruz. Özellikle su alanında buraya yapacağımız yatırımlar sürecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 7 yıl önce

Köyden şehire göç durması için yapılması gerekenlerin başında köylüye ucuz mazot verilmeli, ürünün değeri artırılmalı, köyde oturana elektrik-telefon-yakıt desteği yapılmalı, köyde yaz kış oturana hane başına asgari ücret ödenmesi gibi önlemler olmalı ve bu öneriler artırılabilir. yoksa suyu getirme ile göç durmaz.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

DERT GÖÇÜ DURDURMAK DEĞİL Kİ GÜZEL KARDEŞİM ONLARIN AMACI BAŞKA O BÖLGEYİ ÇİFTÇİNİN ELİNDEN ALIP KENDİ ARAZİLERİ HALİNE GETİRMEK