Aksagaz'dan zam açıklaması

Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan, doğalgaza yapılan yüzde 16'lık zammın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltme olduğunu söyledi.

Aksagaz'dan zam açıklaması

Bayburt Postası - Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan, doğalgaza yapılan yüzde 16'lık zammın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltme olduğunu söyledi. 

Meydan, yaptığı açıklamada, yüzde 16’lık zammın sadece yatırım maliyetlerine karşılık herhangi bir gelirin olmamasından kaynaklandığını belirterek, “Kentte 14 bin abone alabilecek durumdayken sadece 7 bin abonemiz var. Gaz satışımızı en az 13 milyon yapmamız gerekirken 9,5 milyonda kaldık. Bunların hepsi de vatandaşa yansıdı. Doğalgaza yapılan zam değil, EPDK’nın yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltmedir” dedi.

Vatandaşa yansıyan doğalgaz zammının en aza inmesi için abone sayısının artması gerektiğini ifade eden Meydan, "Vatandaşın cebini yakmamak için yapılması gereken çok hızlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, özellikle Milli Eğitim, Müftülük ve Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaza geçmesi gerekiyor. Türkiye’de en yüksek doğalgaz bedeli şuanda Gümüşhane ve Bayburt’ta. Tek sebebi de yatırım maliyetlerinin yüksek olması, karşılığında abone sayısının az olması ve gaz satışımızın az olması” diye konuştu.AA

Doğalgazı en fazla tüketen il Bayburt!

Öte yandan geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, ortalama doğalgaz tüketiminin en fazla olduğu il Bayburt olmuştu. 2013 sonu itibarıyla 64 dağıtım bölgesi kapsamı içerisinde yer alan 69 ilde konutlarda ve sanayide kullanılan doğalgaz tüketimine ilişkin verileri paylaşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, Bayburt'ta konut aboneleri yılda ortalama bin 244 metreküp doğalgaz tüketmişti. Buna göre, bir konut abonesinin yıllık doğalgaz ödemesi ortalama bin 331 lirayı bulduğu Bayburt, konutlarda ortalama doğalgaz tüketiminin en fazla olduğu il olarak ortaya çıkmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 8 yıl önce

bu memleketin kaderi bu en pahalı doğalgazı kullanıyoruz en çok oyu bunun için vermişiz demekki cezalandırıldık malesef

Avatar
Sömürü düzeni 8 yıl önce

Bu sömürü düzeninden kurtulmak çok zor...!!! Nedeni ? Sahiplerimiz öyle istiyor...

Habere göre Bayburt konut başına türkiye genelinde en fazla doğalgaz tüketen il neden tükettin? CEZA
Habere göre Bayburt istedikleri toplam tüketime yaklaşamadı az tüketti !!! CEZA

Ne yapsak koca boş, Sahibimiz yok vesselam...

Avatar
Aydin 8 yıl önce

Yanı benim anladığım devlet baba diyorki sizin ne işiniz var küçük illerde kalkın gidin büyük yerlere buralarda artık kimlere kalacaksa.... Nerde benim hakkımı savunacak olan siyasiler nerde seçimlerden önce verin bana oy sizi şöyle refaha ulaştıracak diyen belediye başkanları millet vekilleri parti başkanları neredeler Bayburtlu kaziklanirken neden sesleri çıkmıyor.

Avatar
İbrahim kaldırım 8 yıl önce

Devletin böyle küçük, geçim sıkıntısının zor oldugu bu kadar zor sartlarda sırf göçü önlemek için diger illere göre olanakları cok daha ulasılabilir ve uygun hallere cekmesi gerekirken, teşvikler yapması gerekirken düşene birde biz vuralım mantığıyla davranıyor. Nereye kadar böyle devam edilir bilinmez ama şartların gitgide zorlastıgı kesin.

Avatar
murad 8 yıl önce

Lafa gelince bayburta dogalgazl biz getirdik ahkami zamma gelince özel sektör galgala yapmadan yuttuk.zuggum olsun.

Avatar
çayır 8 yıl önce

Bir zamanlar zammın adı güncellemeydi şimdi düzeltme olmuş.Düm düz olduk sayenizde

Avatar
kırzıli 8 yıl önce

yani diyorlarki,ben adama bilezik gibi geçiririm

Avatar
yahya 8 yıl önce

Senin gaz satışın 14 veya 17 bin olacakki biz ucuz gaz tüketelim öylemi Rahime sızıngibi herkes güllük gulustanlik yaşamıyor Rahime zorladiretmeli kelimeler kullanma Rahime yarının ne olacağı belli olmuyor Rahime Aksa bugün var yarın yok Rahime taşlar yerinden oynadığı zaman görürüz aksayi aksa mamayi rahime