“Taşhan etrafını boşaltamayız, trafiğe kapatabiliriz“

Bayburt Milletvekili Özbek, “Ulu Camii ve Taşhan’ın çevresiyle ilgili düşünceler var. O bölgenin temizlenmesi 150 trilyon üzerinde bir maliyet” dedi.

“Taşhan etrafını boşaltamayız, trafiğe kapatabiliriz“
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Özbek, “Ulu Camii ve Taşhan’ın çevresiyle ilgili düşünceler var. O bölgenin temizlenmesi 150 trilyon üzerinde bir maliyet” dedi.

Bayburt’ta kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşümün nerelerde yapılabileceğine ilişkin açıklamalar sürüyor.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin, KUDAKA destekli "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" projesi kapsamında gerçekleştirilen ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile birlikte bölgeden gazetecilerin katıldığı çalıştayda konuşan Özbek, Taşhan, Kırkçeşmeler ve Ulu Camii’nin bulunduğu bölge için başka bir öneride bulundu.

“Boşaltamayız ama trafiğe kapatabiliriz”

Söz konusu bölgenin daha önce satışa çıkarıldığını ve geri dönüşümü için maliyetin 150 milyon lira üzerinde olduğuna dikkat çeken Özbek, “Kültür Bakanlığı’nın böyle bir bütçesi yoktur” dedi.

Taşhan çevresinin ise temizlenmesinin sadece 30 milyon lira üzerinde maliyeti olduğunu belirterek, bu bölge için başka bir proje üzerinde çalışılabileceğini söyleyen Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Ulu Camii ve Taşhan’ın çevresiyle ilgili düşünceler var. Zamanında buralar satılmış. O bölgenin temizlenmesi 150 trilyon üzerinde bir maliyet. Sadece Taşhan çevresinin temizlenmesi için sadece 30 trilyon lazım. Tabi bu Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili de bir durum. Şimdi biz ne yaparsak yapalım Kültür Bakanlığı’nın böyle bir bütçesi yoktur ama şunu ben düşünüyorum. Özellikle o bölgede bizim eski binalarımız var. Belediye, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve vatandaş işbirliği ile o bölgeyi trafiğe kapatarak sadece açık alışveriş merkezi oluşturabilmek. Bayburt taşı kaplamasıyla bezenecek otantik alışveriş merkezi yapılabilir. Altyapı çalışmasında sonra oradaki esnaf arkadaşlarla da görüşerek bu fikrimizi uygulama aşamasına getirmeye çalışacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Sayın vekilim,Bedestenin etrafının açılmasını sonraya bırakalım, ulu cami karşısındaki Güveli pasajını kaldırma projesini uygulamaya çalışırsanız memnun oluruz..
Zaten iki tarihi hamamı ve koruma altındaki evleri unuttunuz....
Bahsettiğiniz rakamlar çok uçuk olduğu gibi, niyette samimi olmanız lazım,şimdi Güveli pasajına da bir rakam çıkartınız fazla,fazla oradaki daireleri kaça alırsınız, dükkanlar ne kadar eder..AÇIKLAMA bekliyoruz....Bayburt'a sıra geldi mi rakamlar büyüyor, bakanlığın parası olmuyor....12 yıldır kış uykusundayız .....
Sayın vekilim , hesapları çok ciddi yapalım rakamlarınız çok afaki olduğu gibi,Bayburt yıkılarak düzelir..Yoksa kendimizi kandırırız...

Avatar
Serdar 9 yıl önce

Bayburt'un turizmine en büyük katkı Bayburt Kalesinin iç dizaynı ile mümkün olacaktır. Kalenin içinde kazı yapılarak odalar ortaya çıkarılır ve Erzurum çifte minarelerde ki gibi çay bahçesi, restaurant vb olarak kullanılır ve turizme kazandırılır. Kaleyi gezmeye gelenler sadece tepeye kadar çıkıp aşağı iniyorlar. 5 dk bir gezi düzenliyorlar. öncelik kaleye verilmeli...Taşhanın da en kısa zamanda kiraya verilerek otantik bir ortam oluşturulması ve dinlenme alanı, çayhane vb. olması lazım..boşuna bekleyen bir tarihi yapının turizme katkısı olmaz.

Avatar
Çoruh 9 yıl önce

vekilim az bile dediniz belki 150 200 katrilyondur. Bakanlığın değil Türkiyenin bile bütçesi yetmez. 100 tane dükkan ve ev var mı orda, yoktur. hepsine 300 er milyar versen havada boşaltırlar o da 30 milyon yapar. hiç hesap kitap yaptınızmı sayın vekil. bir şey söylerken altını doldurun. dolduramıyorsanız beceremeyiz diyin çıkın kenara. millet yemiyor daha.

Avatar
Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Çoruh rumuzlu arkadaş kitabın ortasından konuşmuş,evlere şenlik maliyet hesabı evet namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış...
Sözümüzdeyiz sayın vekilim ,hesap uzmanı ve bir kaç mühendis alın Güveli pasajına ve arkasındaki boşluğa bir hesap çıkarın bekliyoruz...Ah bir yıkmayı becerebilsek
arkası gelecekte...Sayın vekilim,buralar Rize ve Güneysu da olsa para bulunur...

Avatar
fikri emi 9 yıl önce

Rakamlar uçuk ötesi. ..her projeye mutlak bir bahane uyduruluyor. C. Başkanımız-Basbakanimiz var.Gel gör ki, bunlara proje sunabilmek ne vekil ne de kadro mevcut.Vizyon sıfır, Ufuk desen hiç yok...Otur haline ağla Bayburt, ki Allah (c.c.) tez zamanda yardımını gönderir.

Avatar
şahap uçak 9 yıl önce

sn h ali plat belediye bşk iken,denildiki,kaleden duduzara telefirik yapılsın,verdiği cevap,
..............o proje......uçuk proje dedi..........yazık ve büyük talihsizlik....öyle değilmi!!??

Avatar
fetani akbıyık @fikri emi 9 yıl önce

fikri emi ne güzel yazmışsınız,tebrikler,ayrıca çoruh nehrinin kıyıları sit alanı,dır,çoruhun
bazı noktalarında,konsol ile bina yapılmış,hiç bir şehirde yok bayburtta var,zülüm bu.?
bayburt böyle zülüm görmedi,.öyle değilmi.

Avatar
ahmet 9 yıl önce

Arkadaslar bizim en buyuk sorunumuz nufus gocu durdurmaktir nslmi bayburt da memur olan veya memur olrarak atanan kisiye en az 15 yil kalma zorunlugu sunacak bir yasa uygulan malidir boylece kalici bir nufus gucune sahip oluruz