Ev alacaklar dikkat!

Tüketici Yasası ev sahibi olmak isteyen vatandaşların elini güçlendirirken, yasadaki yeni düzenlemeler inşaat sektöründe zorunlu zamma neden olacak.

Ev alacaklar dikkat!
Bayburt Postası - Konut değerleri yüzde 12-13 oranında artıracak. Tüketici Yasası ev sahibi olmak isteyen vatandaşların elini güçlendirirken, yasadaki yeni düzenlemeler inşaat sektöründe zorunlu zamma neden olacak. Yeni yasaya göre projenin satışa çıkması için ruhsat almak artık yeterli değil. Satışlarda Kat irtifakı zorunluluğu da aranacak.

Yasadaki yeni düzenlemeye göre ‘kat irtifakı alma zorunluluğu’ bulunan inşaat şirketleri, kat ittifakı ile ilgili projedeki şartları yerine getirmeden satış yapamayacağı için bu durumun satış maliyetini artırması beklenirken, artış değerinin yüzde 12-13 oranında olacağı tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sanane 10 yıl önce

Nede memleketin varya civi bile cagilmaz

Avatar
bayburt 10 yıl önce

hele de bayburttan hiç almayın artık her yer ev oldu ve evi olanlar da satıp başka memleketlere yerleşiyor.. Artık bayburtta yaşamak isteyen pek kimse kalmadı