Yaz Ramazanı, esnafa bayram oldu

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi Bayburt'ta en çok esnafın yüzünü güldürüyor.

Yaz Ramazanı, esnafa bayram oldu
Bayburt Postası - Bayburt'ta Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi şüphesiz en çok esnafın yüzünü güldürüyor. Şehir ekonomisine katkı sağlamaları nedeniyle dört gözle beklenen gurbetçilerin de, yavaş yavaş kente gelmesi esnafın sevincini ikiye katladı.

Kalabalığın en yoğun olduğu Bayburt merkezde, normal mevsim şartlarında durgunluktan yakınan esnafın yaz mevsimi yoğunluğunda işleri nihayet açıldı.

Kış boyunca şehir merkezinde yaşayan vatandaşın pek alışık olmadığı, esnafın ise uzun zamandır beklediği gıda sektöründe hareketlilik başlarken, Ramazan ayının denk geldiği yaz mevsiminin ilk günleri geçtiğimiz yıla göre daha renkli ve daha yoğun bir ortama sahne oluyor. İftar öncesi kalabalığın en uğrak yerlerinden biri olan Cumhuriyet caddesi kadar hemen her caddedeki hareketlilik öğlen saatlerinde başlıyor, ezan vaktine kadar sürüyor. Daha çok pide kuyruğunun oluştuğu alışverişlerde esnaf en çok pastırma ve hurma siparişlerini yetiştirmekte zorlanıyor. 

Yüzü gülen esnafa karşın vatandaşlar da oldukça dertli. Her yıl geleneksel bir şekilde daha çok Ramazan’da uygulanan zamları eleştiren vatandaşlar, satışların pahalı oluşundan yakınıyor.

Binlerce gurbetçi, Bayburt özlemiyle yola çıkıyor…


Bayburt’ta yoğun ilgiyle karşılanan ve tatil keyfini çıkarmaya çalışan gurbetçiler ise kısa bir süre bile olsa memleketlerinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Bayburt’a daha çok memleket hasretini dindirmek için geldiğini ifade eden gurbetçiler, tatil keyfini genelde yaylalarda ve mesire alanlarında çıkarmaya çalışıyor.

Sıcak havalardan yakınan vatandaşların çoğu, serin olduğu için gündüzleri yaylaları tercih ederken, akşamları ise Bayburt Kalesi’ni, Çoruh Nehri’ni, Şehit Osman Dağı’nı, kısacası Bayburt’un kendisini izlemek için şehri görebilen tepelerde tatil keyfini çıkarıyor.

Öte yandan seyahat acentelerinden edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıllara kıyasla bu yıl Haziran ayında daha fazla yoğunluğun yaşandığı kentteki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da artış göstermesi bekleniyor.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEFA DEMİR 10 yıl önce

MEMLEKET HABERLERİNİ OKUMAK MEMLEKETTEN HABERDAR OLMAK GÜZEL Bİ DUYGU AMA BU HABERİ YAZAN ARKADAŞ' A BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM
''BAYBURTTA RAMAZAN AYININ YAZ MEVSİNE GELMESİ'' NE DEMEK DİĞER ŞEHİRLERDE SANKİ KIŞ MEVSİMİNE DENK GELMİŞ :)))

Avatar
Zakir Kurtoglu 10 yıl önce

Kurt neset amca duruyomu

Avatar
YAVUZ @SEFA DEMİR 10 yıl önce

RAMAZANIN DENK GELMESİ DEĞİL ESNAFA YARADIĞINI ANLATIYOR CÜMLENİN DEVAMINI OKU :))

Avatar
Engin 10 yıl önce

yani ramazan'da tüketim, gözle görülür ölçüde artıyor...