TTSO: "Gümüşhane ve Bayburt’ta avantaj var"

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Komşu illerimizdeki bu avantajlardan yararlanmalıyız" dedi.

TTSO: "Gümüşhane ve Bayburt’ta avantaj var"
Üretim ve ihracatı artırmak için oluşturulan cazibe merkezleri programının, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) tanıtıldığı bildirildi. TTSO'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, programın dört farklı destek paketinden oluştuğunu belirterek, bunların yatırım ve üretim, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi ve veri merkezi olarak sıralandığını ifade etti.

Adıyaman, programa dahil olunabilmesi için imalat sanayinde asgari yatırım tutarının 2 milyon lira ve asgari 30 kişi çalıştırma koşulu bulunduğunu, kredilendirilecek yatırımın ise asgari yüzde 30'nun öz kaynaklardan karşılanması gerektiğini anlattı.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da program kapsamında Gümüşhane ve Bayburt olmak üzere iki komşu ilin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"DOKA tarafından cazibe merkezi programı hakkında Trabzonlu iş adamlarımıza bilgilendirme yapılıyor. Komşu illerimizdeki bu avantajlardan yararlanmalıyız. Bu
tanıtım toplantıları daha da genişletilerek devam edecek. Bu ilk toplantıdır. TTSO Meclis toplantısında da geniş bir sunum yapılacak. Amacımız, Trabzon'daki iş adamlarımızın da Cazibe Merkezleri Programının amaçları doğrultusunda değerlendirmesidir. Komşumuz Gümüşhane ve Bayburt’ta yatırım yapmalarını teşvik etmektir." diye konuştu. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Nüfus arttı. Şimdi de fabrikalar gelirse süper bir İl olur. Bunlar gelişme ve yükselmedir. Bayburt zenginleşiyor Türkiye büyüyor.

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Trabzonlu iş adamlarımızın,Bayburt coğrafi alanı içerisinde üretime dönük tesisleşme yapa bilmeleri, insanların yerinde istihdam edilebilmesi, ayrıca gerek Trabzonlu,Rizeli,Gümüşhaneli, Bayburtlu ve bu iller dışında yatırım yapa bilecek insanların buralara gelebilmeleri ülke ve bölge insanları açısından çok önemli;
Bu yatırımlar esnasında Trabzonlu iş adamlarının üzerinde durmaları gereken en önemli proje tren yolu projesidir, Bayburt üzerineden Trabzon sahiline ve limanına inecek tren yolu ekonomik açıdan çok avantaj sağlayacaktır.
Tabir caiz ise sabah kalk bir saatte Bayburta fabrikana, akşam Trabzona evine!
slogan olarakta kullanıla bilir
Saygılarımla