Sütlüoğlu, Bayburt basını ile buluştu

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bayburt’ta basın mensupları ile buluştu.

Sütlüoğlu, Bayburt basını ile buluştu
Bayburt Postası - Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bayburt’ta basın mensupları ile buluştu. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve ilde görev yapan basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz bölgesinde çayın yetiştirilmesi sürecini anlattı, Zihni Derin’in çayın gelişim sürecine yaptığı katkıları paylaştı. 

Dünyanın 5’inci çay yetiştirici ülkesi olduklarını anlatan Sütlüoğlu, şunları söyledi: “Dünyanın en kuzey iklim kuşağında çay yetiştiren ülkeyiz. Dünyada üzerine kar yağan tek çay Türk çayı. Organiğe yakın bir çay üretiyoruz. Bizim dışımızda çay üreten ülkeler yoğun haşere mücadelesi yapıyorlar. İlaçlama sürecide yeterli olmadığı için yabancı çaylarda haşere oluyor. Bizim çayımızda haşere yok. Haşere zehri kullanmıyoruz. Bu çok önemli bir husus. Çay kuru sistem üretilen bir üründür. Suyla temas etmez. Demlediğimiz zaman suyla temas eder. Haşere zehri nedeniyle pestisit oluşuyor. Birçok hastalıklara neden oluyor. Bizim çayımız bunları ihtiva etmeyen lezzetli bir çaydır. Vatandaşımız dünyanın en sağlıklı çayını içmek gibi bir ayrıcalığa sahip. Dışarıdan gelen çayları içmelerine gerek yok. Diğer ülkeler çay ithal etmek zorundalar çünkü çay üretmiyorlar.”

Çaykur’un ürün çeşitlerini anlatan Sütlüoğlu, 104 ülkeye ulaşan Çaykur ürünlerinin gelecekte daha fazla ülkeye ulaşacağını da söyledi. Dünya markası olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade eden Sütlüoğlu, “Türk çayı ve Didi bütün dünyada biliniyor. Biz bunları ilk anlatmaya başladığımızda ‘Türkiye’de çay mı var‘ soruları ile muhatap oluyorduk. Bugün artık bunlar biliniyor. Dünyanın en sağlıklı çayına sahip olduğumuz dünyaca biliniyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
çaykurImdat Sütlüoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.