SODES'te 'Bayburt'ta Sanat Rüzgarı' projesi

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Bayburt’ta Sanat Rüzgarı” adlı SODES projesi kapsamında hayata geçirilen müzik atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

SODES'te 'Bayburt'ta Sanat Rüzgarı' projesi
Bayburt Postası - Proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can’dan bilgiler alan Vali Pehlivan projenin faydalı sonuçlar getirmesini temenni etti. Vali Pehlivan, açılışın ardından merkezdeki öğrencilerle derse katıldı. Öğrencilerle sohbette bulunan Vali Pehlivan projeye dahil edilen orta öğretim kurumlarında resim ve müzik atölyeleri kurulduğunu söyledi. Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin rehabilitasyon sürecini hızlandırmak adına hayata geçirilen projenin faydalı sonuçlar getireceğine inandığını kaydeden Vali Pehlivan, “Projemiz kapsamında 3 okulumuzda resim atölyesi 3 okulumuzda müzik atölyesinin kurulumu ve donatımı tamamlandı. Kurslarımız şu an itibariyle hem bu merkezlerimizde hem de diğer okullarımızda faaliyetlerine başladı. Atölyelerimizde öğrencilerimize bugüne kadar 168 saat ebru kursu 140 saat müzik kursu verildi. Bu uygulamanın diğer ortaöğretim kurumlarının yanı sıra engelli öğrencilerimizin eğitim aldığı Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi ile Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni kapsamasının burada eğitimlerine devam eden çocuklarımız, gençlerimiz ve onların aileleri açısından ayrı bir önemi var. Özel eğitim kapsamındaki engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin hem sosyal hem de eğitim hayatlarında becerilerini artırıp geliştirebilmeleri, sosyal yaşama daha aktif olarak katılabilmeleri adına hayata geçirilen bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Vali Pehlivan, okullardaki resim ve müzik aleti ihtiyaçlarının proje kapsamında giderilmiş olduğunu da sözlerine ekledi.

Açılışa Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler diğer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.