Socar CEO'su Kenan Yavuz görevinden ayrıldı

Socar'ın Türkiye CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz CEO'luk görevini bıraktı.

Socar CEO'su Kenan Yavuz görevinden ayrıldı
Bayburt Postası - Socar'ın Türkiye CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz CEO'luk görevini bıraktı. Zaur Gahramanov, Socar Türkiye'nin yeni genel müdürü oldu. Petkim, TANAP, Star Rafinerisi gibi Türkiye'de pek çok stratejik yatırımın sahibi Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar'da önemli bir bayrak değişimi yaşandı. 

Socar Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü'de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, Socar Türkiye Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Socar'ın Türkiye CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise CEO'luk görevini bıraktı. Yavuz, yeni dönemde grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerine devam edecek.

Şirketten yapılan açıklamada; 25 Nisan 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla aynı tarihten geçerli olmak üzere daha önce Socar Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Zaur Gahramanov'un, Socar Türkiye Genel Müdürü olarak atandığı bildirildi.

"Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza atıldı"

Socar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, bayrak değişimine ilişkin yaptığı açıklamada Kenan Yavuz'a, Socar Türkiye'ye sağladığı tüm özverili katkıları için teşekkür ederken; Zaur Gahramanov'a yeni görevinde başarılar diledi.

Kenan Yavuz'un görev süresi boyunca Socar Türkiye'ye bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Vagif Aliyev şöyle konuştu: “Socar Türkiye, Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza attı. Sayın Yavuz'un Petkim ile Türkiye'nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır. Sayın Kenan Yavuz, Grup Şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO'luğu boyunca hem şirketlerimizin yatırımlarının ilerlemesine hem de Türkiye'nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesi adına önemli katkılarda bulunmuştur.”

Yavuz: "Türk Milleti başarılarımızı tarih sayfalarında not edecektir"

Kenan Yavuz da çalışma arkadaşlarına hitaben bir mektup yazarak, “İnanıyor ve biliyorum ki; mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk Milleti başarılarımızı tarih sayfalarında not edecektir” ifadelerini kullandı.

Görev yaptığı süre boyunca başarılarının her iki ülke tarafından takdir edildiğini, Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından verilen TERAKKİ madalyasının sevenleri ve çocuklarına bırakabileceği en büyük miras olduğunu söyleyen Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Çalışma Arkadaşlarım;


2004 yılında PETKİM Genel Müdürü olarak başlayıp SOCAR Türkiye Başkanı olarak devam eden yolculuğumda, sizlerle birlikte büyük başarılara imza attık.

PETKİM'in kardeş devlet Azerbaycan Devlet Şirketi SOCAR tarafından Satın alınması bizler İçin büyük bir teselli kaynağı ve yeni ufukların başlangıcı oldu. Rafineri Petrokimya-Enerji-Lojistik alanlarına ülkemizin en büyük yatırımlarının operasyonel boyutunu üstlendik. İki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaya kovduğu stratejik ortaklığın SOCAR tarafından hayata geçirilmesinde hep birlikte gece gündüz çalıştık.

Bu muhteşem yolculukta elde ettiğimiz başarılar her iki ülke tarafından takdir ile karşılandı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanımızın TERAKKİ madalyasına sahip olma onuruna kavuştum, bu madalyayı tüm çalışma arkadaşlarım adına almak nasip oldu. Çocuklarıma ve sevenlerime bırakacağım en büyük mirasım bu madalya olacaktır.

Aşırı yoğun, stresli ve gece gündüz çalışmayı gerektiren bu süreci operasvonel olarak yönetim kurulu olarak sonlandırma kararı almış bulunuyoruz. SOCAR Türkiye CEO ve Başkanı olarak yürüttüğüm görevimi Sayın Zaur Gahramanov SOCAR Türkiye Genel Müdürü unvanı ile devam ettirecektir. Kendisine başarılar temenni ediyor ve tüm arkadaşlarımın kendisine destek vermelerini arzu ediyorum.

Kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın güzide şirketi SOCAR'ın operasyonlarında Yönetim Kurulu üyesi olarak benden talep edilecek herhangi bir görev olduğu takdirde bu görevi İfa etme gayretinde olacağım.

Tüm çalışma arkadaşlarımın bu muhteşem yatırımları tamamlamak ve bayrağı menziline ulaştırıp yükseklerde dalgalandırmak için aynı azim ve gayret içinde çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Yaşadığımız bu kadar güzel başarıyı elde etmemize destek veren başta Sayın Başkan Rövnag Abdullayev ve Yönetim Kurulumuza, emek koyan her kademeden arkadaşıma sonsuz kalbi teşekkürlerimi belirtmek istiyorum.

Arkadaşlarımın hiçbir dedikoduya, üretilmiş söylentiye itibar etmeden bize emanet edilen şirketimize hizmet edeceklerine olan inancım tamdır. İnanıyor ve biliyorum ki; mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk Milleti başarılarımızı tarih sayfalarında not edecektir.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yaşasın Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği!"

'Körfezdeki Bayburt’a sahip çıktı… 

Öte yandan Petkim'e genel müdür olduktan sonra Türkiye sanayisine önemli katkılarda bulunduğu kadar gençlerin meslek sahibi olmasına ve istihdamına verdiği önemle de tanınan Yavuz, bu süreçte hemşehrilerini ise unutmadı. Son yıllarda memleketi Bayburt’tan göçen işsiz gençlerin de, istihdam için en çok kapısını çaldığı başarılı işadamı Yavuz, ‘Körfez’deki Bayburt’ olarak kabul edilen İzmir Aliağa ve çevresinde ikamet eden hemşehrileriyle yakından ilgilendi.

Anahtar Kelimeler:
Kenan YavuzSocarPetkim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 8 yıl önce

Allah razı olsun. ..Gençlerimize işe aldi onları meslek sahibi yaptı. ...Petkim de çalışan akrabam ve yakınım yok. ..kimseye ben şahsi iş yapmıyorum demedi. .Bütün hemşerilerini yardimci oldu. İnşAllah Rabbim daha büyük görevler nasip eder

Avatar
Birbilen 8 yıl önce

Adam gibi ADAM. Birileri gibi iş vaad edip karşılığında koltuk istemedi. Hizmet edip başa kalkmadı. İnsanının doğduğu yeri aşağılamadı. Mafya babalarının sofrasında lokma kesmedi. Kimseyi tehdit etmedi.
TEŞEKKÜR EDERİZ ADAM GİBİ ADAM.

Avatar
Enes Budak 8 yıl önce

Kendisini bazı açıklamalarından dolayı pek sevmesemde, "Çocuklarımızın yakasını artık bırakın" diyen kof siyasetçilere rağmen görev süresi boyunca Bayburt'un çocuğuna çok yardım etmiş, çoğunun ekmek sahibi olmasına vesile olmuş bir adamdı. Bayburt'a ve Bayburt'un çocuğuna yardımlarından dolayı Allah kendisinden razı olsun, daha yüksek mertebelere ulaşmasını nasip etsin.

Avatar
Serdar Karaoğlu 8 yıl önce

Bayburt'un Kenan abisi yolun açık olsun. Yüzlerce Bayburtlu gençlere iş imkanı sağladın ve hepsini sadece Allah rızası için yaptın.

Avatar
Arif 8 yıl önce

Her Bayburtlu şehri için bu kadar çalışsa keşke. Teşekkürler Kenan Yavuz

Avatar
Adam 8 yıl önce

Bayburt aşığı Adamm Gibi Adam