SGK'dan istihdam için yeni düzenleme

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, sigorta prim teşviklerine ilişkin açıklamada bulundu.

SGK'dan istihdam için yeni düzenleme
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, sigorta prim teşviklerine ilişkin olarak yatırımları ve istihdamı arttırmak olduğunu belirterek, istihdamda dezavantajlı olan kesimlerin çalışma hayatına kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi.

İlhan, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve SGK tarafından ASO merkezinde düzenlenen ''İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme'' toplantısında konuştu. İş sağlığı ve iş kazasına yönelik TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yasal çalışmalarının devam ettiğine işaret eden İlhan, "Bu mevcut çalışmamızda hem işverenleri hem işçilerimizi ilgilendiren son derce önemli maddeler var. 62 maddelik bir çalışmaydı şu anda 106 madde oldu. Milletvekillerimizin bazı önerileri ile birlikte ümit ediyorum ki bu ayın sonuna doğru yasalaşmış olacak. Soma faciasından sonra eklediğimiz önemli maddelerde o çalışmada yer alıyor.’’ dedi.

İlhan, sigorta prim teşviklerine ilişkin olarak ise "5310 sayılı kanununun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana bir takım önemli değişikliler hayata geçirilmiş durumda. Bu teşviklerin esas amacı yatırımları ve istihdamı arttırmak olmakla beraber düzenli prim ödemesinin teşvikinin sağlanması mesleki eğitim mezunları ile gençlerin, kadınların engelli vatandaşlarımızın kısacası istihdamda dezavantalı olan kesimlerin çalışma hayatına kazandırılması da bu teşviklerin önemli amaçları arasında yer almaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.