Patent alamayan il sayısı 7'ye düştü

Patent başvurusu yapmayan 3 ilin bulunduğu geçtiğimiz yıl, 6 ilden yapılan patent başvurularına ise ilk kez tescil belgesi verildi.

Patent alamayan il sayısı 7'ye düştü
Bayburt Postası - Türkiye genelinde hiç patent alamayan illerin sayısı 7’ye düştü. Türk Patent Enstitüsü (TPE) patent başvuru ve tescil verilerini güncelledi. 2016 yılı içinde 2’i Bayburt’tan olmak üzere 6 bin 445 patent başvurusu yapıldı. Patent başvurusu yapmayan 3 ilin bulunduğu geçtiğimiz yıl, 6 ilden yapılan patent başvurularına ise ilk kez tescil belgesi verildi.

Ulusal ve bölgesel düzeyde rekabetin en önemli unsurlarından biri olan patente ilgi her yıl artarak büyüyor. TPE istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana ülke genelinde hiç patenti bulunmayan iller sayısı son bir yılda 13’den 7’ye düştü. Amasya, Kars, Aksaray, Batman, Ardahan ve Kilis’te tarihte ilk kez patent tescil belgesi alınırken, Amasya’dan yapılan başvurularda 5 patent tescil belgesi birden alındı.

Öte yandan aralarında Bayburt’un da bulunduğu 79 ilden yapılan 6 bin 445 patent başvurusundan bin 794’üne tescil belgesi alınırken, Bayburt’tan sadece 2 başvurunun yapıldığı kaydedildi. Başvuru istatistiklerin tutulduğu TPE tarihinde ise Bayburt’tan yapılan başvuru sayısı toplam 7 oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 7 yıl önce

Bİ 14 YIL ÖNCEKİ BAYBURT U ARAR OLDUK 14 YILDIR KANDIRILIYORUZ UYAN ARTIK EY HALKIM