Kuşburnu, Demirözü'nde ekonomik gelir için üretilecek

Anadolu’da şifa deposu olarak da nitelenen 'kuşburnu', ilk kez ekonomik anlamda düşünüldü.

Kuşburnu, Demirözü'nde ekonomik gelir için üretilecek
Bayburt Postası - Bayburt genelinde yaygınlığı ile bilinen kuşburnu ağacı, Demirözü'nde yeni oluşan yaşam alanları başta olmak üzere birçok bölgede dikilerek, ilçeye ekonomik gelir getiren bir hüviyete bürünecek.  

Geçmişten geleceğe var olan ‘kurşburnu’ ile ilgili Demirözü’nde ezber bozan bir uygulama gerçekleşecek. D  
"Dağlardan gelen lezzet" olarak bilinen ve günümüzde reçel, marmelat, çay, meyve suyu olarak tüketilenn, ayrıca sağlık açısından bir çok hastalığın doğal şifası olarak nitelenen kuşburnu ile ilgili Demirözü’nde çok önemli bir girişim yapıldı.

Demirözü Barajı çevresini kuşburnu ile donatmayı hedefleyen Kaymakam Ömer Coşkun, bu vesile ile kuşburnunun üretimini ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Coşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Demirözü Barajı ve Sosyal Tesisleri’nin de içinde bulunduğu belirli alanlara, kuşburnu ağacı dikeceğiz. Sağlık açısından birçok faydası bulunan ve ilçemizin doğal koşullarında bol miktarda yetişen bölge halkı tarafından sonbahar aylarında toplanarak kurutulan ve reçeli yapılan kuşburnunun üretimini yaparak ilçe ve aile ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Coşkun’a ağaçlandırma çalışmalarında Kaymakam Coşkun, Belediye Başkanı Arslan Gürer, Orman İşletme İl Müdürü Zeynel Yalçındağ eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Düşünce olarak olumlu bir fikir, yalnız sadece kuşburnuya endekslenme den, gerekirse tarımsal araştırma çalışması yaparak , Bayburt un dört yön ile iklimsel durumun da nelerin yetişe bileceği incelenmeli
Selam ve saygı ile