KUDAKA'nın 7 yıllık teknik destek haritası

2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bayburt’tan 2, Erzincan’dan 8 ve Erzurum’dan 14 olmak üzere toplam 24 proje için başvuruda bulunuldu.

KUDAKA'nın 7 yıllık teknik destek haritası
Bayburt Postası - KUDAKA 2016 yılı Teknik Destek Programı’nın son dönem sonuçları açıklandı.  Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği ve 3 dönemde tamamlanan 2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bayburt’tan 2, Erzincan’dan 8 ve Erzurum’dan 14 olmak üzere toplam 24 proje için başvuruda bulunuldu.

Buna göre 2010 yılında başlayan teknik destek programından bu yıl en fazla başvurunun yapıldığı ve en fazla başarılı projeye sahip il şüphesiz yine Erzurum oldu. Erzurum’un 6, Erzincan’ın 4 ve Bayburt’un ise 1 projesi desteklendi. 2016’da Erzurum’un destek payı yüzde 55, Erzincan’ın yüzde 36 ve Bayburt’un yüzde 9 oldu.

Aslan payı Erzurum'un...

Öte yandan ajanslardan kalkınma politikaları gereği öncelikli iller yerine ekonomik açıdan güçlü iller daha çok faydalanmaya devam ediyor. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların proje hazırlanmasına katkı sağlama ve kurumsal nitelikli faaliyetlerine mali destek veren KUDAKA'nın 2010 yılında başlatılan Doğrudan Faaliyet Desteği programında olduğu gibi Teknik Destek Programı’na ilişkin verileri de bu anlamda gerçeği ortaya koyuyor.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan yapılan başvurular ve başarılı bulunan proje sayısı dikkat çekici. İlk olarak 2010 yılı Temmuz-Ağustos döneminde başlatılan ve her yıl birkaç dönem halinde devam eden teknik destek programında şu ana kadar 214 proje başarılı bulundu. Verilere göre, başarılı bulunan en çok proje sayısı en çok başvurunun yapıldığı Erzurum’a ait oldu. 132 projenin başarılı bulunduğu Erzurum’u 61 proje sayısı ile Erzincan takip ediyor. En az başvurunun yapıldığı Bayburt’ta başarılı bulunan proje sayısı ise beklendiği gibi sadece 21 oldu.

Dağılımda ise yüzde 62 ile aslan payına Erzurum sahip olurken, Bayburt için bu oran yüzde 10’da kaldı. Erzincan’ın payı yüzde 28 olarak kaydedildi. Yıllara göre dağılıma bakıldığında Bayburt’tan en çok 2012 yılında başvuru yapılırken, en çok destek doğal olarak bu yılda geldi.

Yıllara göre teknik destek programı proje sayısının illere dağılımında 2010 yılında yüzde 16, 2011 yılında yüzde 4, 2012’de yüzde 26, 2013’te yüzde 10, 2014’te yüzde 12 oranında destek payı alan Bayburt, son olarak 2016’da yüzde 9 oranında destek payı aldı. Bayburt, 2015’te ise sıfır çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.