KUDAKA bölgesinde enflasyon verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, mart ayında bölgenin zam şampiyonunun karnabahar olduğunu bildirdi.

KUDAKA bölgesinde enflasyon verileri
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, mart ayında bölgenin zam şampiyonunun karnabahar olduğunu bildirdi.

Gür, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde TÜFE'de 2015 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,19, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 3,03, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 7,61 ve on iki aylık ortalamalara göre de 8,70 artış gerçekleştiğini belirtti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde ise bir önceki aya göre yüzde 1,17, önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,23, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,04, 12 aylık ortalamalara göre 7,70 artış gerçekleştiğini ifade eden Gür, şunları kaydetti:

"Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un içerisinde yer aldığı TRA1 istatistik bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünlerini de açıkladık. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta geçen ay yüzde 32,86 oranında fiyat artışıyla karnabahar zam şampiyonu olurken, bunu yüzde 23,44 artış oranıyla patates, yüzde 21,88 oranıyla dolmalık biber, yüzde 9,27 oranıyla LPG dolum ücreti ve yüzde 8,45 oranıyla artış gösteren zeytinyağı izledi."

Gür, TRA1 bölgesinde mart ayında fiyatı düşen ürünlerin başında kabak geldiğini ifade ederek, mart ayında kabağın fiyatının yüzde 18,73 oranında düşerken, bu ürünü yüzde 14,93 lük düşüşle çocuk botunun izlediğini bildirdi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.