Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Yayımlandı

​Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında destek alacak yatırımları açıkladı. 

Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Yayımlandı

Bayburt Postası - Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar kapsamında; Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar), Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları, Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı), Kanatlı Kesimhane Yatırımlarına hibe desteği sağlanmakta. Proje bütçeleri ise, Yeni Yatırımlar İçin: 3.000.000-TL, Tamamlama Yatırımları İçin: 2.000.000-TL, Kapasite Artırımı Yatırımları İçin: 1.500.000-TL,Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yat. İçin: 1.500.000-TL olarak belirlendi.

Açıklamada, program bütçelerinin KDV hariç rakamlardan oluşmakta olduğu ve Hibeye Esas Proje Tutarının azami yüzde 50'sinin hibe olarak yatırımcıya ödeneceği, Hibeye esas proje tutarı 250.000-TL altında olan başvuruların ise kabul edilmeyeceği belirtildi. 

Açıklamada, başvuruların https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden.yapılacağı, sistem son başvuru tarihinin 06.03.2021 tarih ve 23.59 saatine kadar olduğu kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
de get Bayburt 3 yıl önce

Bu tür yatırımların hibe desteklerle güçlendirilmesi bölgemiz için çok yararlı yatırımlar olmakla beraber desteklerin 250.000 tl. altındaki yatırımlarında desteklenmesi gerekli olduğunu düşünmekteyim.Küçük yatırımcıların ve gençlerin her boydaki projelerinin dikkate alınması göç sorununu da ortadan kaldıracağını düşünmekteyim.Bölgemizin büyümesi ve gelişmesi için bir taş dahi olsa koyanlara tebrik ve teşekürü borç bilirim.