Kimliğini kaybedene artık para cezası yok

Nüfus cüzdanını kaybedenler için idari para cezası kaldırılıyor.

Kimliğini kaybedene artık para cezası yok
Bayburt Postası - Nüfus cüzdanını kaybedenler için idari para cezası kaldırılıyor. Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri ile ilgili yeni bir çalışma başlatan İçişleri Bakanlığı tarafından Nüfus Hizmetleri Kanunu ve diğer ilgili kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun taslağı hazırlandı. Yeni düzenlemeye göre, nüfus cüzdanını kaybedenler için idari para cezası kaldırılırken, kimliklerdeki yazım ve imla hatası bulunan veya sorunlu olan soyadların mahkemeye başvurulmadan, dilekçeyle müracaat edilerek değiştirilebilecek.

Ayrıca nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesinin e-devlet sisteminden elektronik ortamda alınabilmesine olanak sağlanırken, yurt dışındaki temsilciliklerine gönderilen doğum belgeleri, evlenme, boşanma kararları ve ölüm raporlarının elektronik ortamda tescil yetkisi de veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.