Kilosu 5 Bin TL'den alıcı bulan 'Kuzu Göbeği Mantarı' Gökçedere'den pazarlanacak

Online satış sitelerinde kilosu 5 bin liradan alıcı bulan Kuzu Göbeği Mantarı Gökçedere'nin Karakullukçu yaylasında toplandı.

Kilosu 5 Bin TL'den alıcı bulan 'Kuzu Göbeği Mantarı' Gökçedere'den pazarlanacak

Bayburt Postası - Gökçedere'den bir grup genç Kuzu Göbeği Mantarı'nın üretimini yapmak için piyasa araştırmasına girdi. Gençler, KOSGEB Bayburt İl Müdürü Mete Emir ile konuyu görüşerek, paketleme, pazarlama ve ekipman konusunda yüzde 90'ı hibe olmak kaydıyla 100 Bin TL'lik destek alabileceklerine yönelik bilgi aldılar. 

Gökçedere Beldesi’nin Araba Konakları Karakullukçu Yaylası mevkiinde yılın ilk mantarları toplanmaya başlandı. 

Bölge halkından doğasever Yakup Aktürk, çocukluğumdan beri bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını, oldukça hassas bir konu olan mantar hakkında kadim öğretileri bildiğini belirtti. Vatandaşlara bilmedikleri mantar çeşitlerinden gelişi güzel tüketmemeleri çağrısında bulunan Aktürk, "Bölge insanından, çobanlardan bu bölgede yetişmiş insanlardan yenilebilecek mantarlar konusunda bilgi almadan rastgele mantar tüketmesinler" dedi.

Son dönemde dünya çapında çok nadir olarak bulunan ve başta kanser hastalığı olmak üzere birçok kronik hastalığın tedavisinde kullanılan Kuzu Göbeği Mantarını yeme fırsatını bu yıl ilk kez bulduklarını aktaran Aktürk, "İnternet alışveriş sitelerinde kilosu 5 Bin TL’ye satılan Kuzu Göbeği Mantarı konusunda işletme kurup bu ürünü pazarlamak için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz hafta Gökçedere Beldesi Köy Konağında misafirimiz olan KOSGEB Bayburt İl Müdürü Mete Emir ile konuyu görüştük. Mantar ürünümüzü paketleme, pazarlama, ekipman konusunda bize yüzde doksanı hibe olmak kaydıyla 100 Bin TL’lik bir devlet desteği çıkarılabileceğini söyledi" dedi.  

Doğal bitkiler üzerine uzun yıllardır çalışmaları bulunan bölge insanı Ahmet Fettah Azak ise, kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan Kuzu Göbeği Mantarının demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip olduğunu, mantarın ayrıca antioksidan olan selenyum maddesi içeriğinin yüksek olması sebebiyle prostat kanserine de karşı olumlu etkiye sahip olduğunu ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 2 yıl önce

helal olsun pulurlu gençlere...devlet böyle girişimcileri destekleyip bayburt şehrimizden yeni markalar çıkarmalı...doğal ürünler pazarını bayburt şehrimiz iyi değerlendirmeli...

Avatar
keleş 2 yıl önce

ne güzel doğal mantar...