Kenan Yavuz, ekonomi basınıyla Bayburt'ta buluştu

Ulusal basından ekonomi ağırlıklı bir grup gazeteci Bayburt’ta buluştu.

Kenan Yavuz, ekonomi basınıyla Bayburt'ta buluştu
Bayburt Postası - Ulusal basından bir grup gazeteci Bayburt’ta buluştu. SOCAR Türkiye Genel Müdürü Kenan Yavuz’un Bayburt’a davet ettiği ve bizzat ağırladığı birçok gazete yazarı, TV temsilcisi ve muhabirlerden oluşan basın kafilesi Bayburt’ta 3 gün süren geziye katıldı. Baksı Müzesi, Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri başta olmak üzere tarihi ve doğa eserlerinin bulunduğu yerleri ziyaret eden kafile için çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Marketing Türkiye dergisinden Günseli Özen Ocakoğlu, Artı1 TV’den Celal Toprak, Yeni Şafak gazetesinden Fikri Türkel, Sabah gazetesinden Şelale Kadak Namyeter, CNN Türk’ten Emin Çapa, Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar, Habertürk gazetesinden Abdurrahman Yıldırım, 24 TV’den Ardan Zentürk, Ekonomist Mustafa Kemal Çolak ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile birlikte gazete muhabirlerinin yer aldığı gezide misafirleri SOCAR Türkiye Genel Müdürü Kenan Yavuz ağırladı.



SOCAR’ın yeni yatırımları ve hedefleri hakkında açıklamaları Bayburt'tan yapan Yavuz’un sözleri ulusal basında geniş yer buldu. Bayburt'ta gazetecilerle yaptığı söyleşide geleceğin enerji politikaları ve şirketin Türkiye hedefleri hakkında bilgi veren Yavuz, ‘Türkiye’nin ilk 3 sanayi şirketi arasında yer alma’ hedefi belirleyen SOCAR’ın Türkiye’de lider olabilmesi için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den destek gördüklerini anlattı.

1 numara hedefine ulaşmak için 10 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapılması gerektiğini belirten Yavuz, “Star Rafinerisi, 5.7 milyar dolara mal olacak. Aynı rafineriyi örneğin Ceyhan’da (Adana) yapsak, yatırım bedeli 7 milyar doları bulurdu. Aliağa’da limandan baraja rafineri için gerekli altyapı var. Altyapı avantajı maliyeti 1.3 milyar dolar azalttı. Bu durum kredi bulmayı da kolaylaştırdı. Rafinerimizin maliyeti 7 milyar dolar olsa, kredi bulmakta zorlanırdık. 18 yıl vadeli 3.3 milyar doları yabancıların ağırlıkta olduğu 23 bankadan kredi sağladık. Finansman konusu bağlandı. 2018’de rafineri devreye girdiğinde yıllık ciromuz 15 milyar dolara çıkacak. 2023’te ciromuz 30 milyar dolara yükselecek. O zaman Tüpraş’ı yakalayacağız. Aliyev’in koyduğu 1 numara hedefine ulaşmak için Star Rafinerisi’ne bir rafineri daha eklemek gerekiyor. Şimdiye kadar açıklanmışlara ek 10 milyar dolarlık daha yatırım lazım. Elimizdeki 50’ye yakın proje hayata geçirilmeyi bekliyor” dedi.

Yerel basına davet yok

Öte yandan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt’tan bazı dernek temsilcilerinin de eşlik ettiği 3 günlük Bayburt programında yerel basından temsilci olmaması ise dikkat çekti.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
necmetttin dallasoğlu 10 yıl önce

bayburtun tanıtımı 3-5 gün ile olmaz,2 ayda bir --vali belediye bşk.sivil toplum k.-----b.s.t.o,kamu ve özel
sektör---siyasi il başkanları bir araya gelmeli proje üretilmeli,dir.iyi sonuç alınır.