İşkur'un işbaşı eğitimi şartları değişti

İŞKUR'un istihdamın artırılması için özel sektörde yıllardır uygulamakta olduğu İşbaşı Eğitim Programlarında değişiklikler yapıldı.

İşkur'un işbaşı eğitimi şartları değişti

Bayburt Postası - Bayburt İşkur İl Müdürü Abdullah Kahveci, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak ilgili değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. 

Kahveci, program kapsamında alınan personelin ücretinin imalat ve bilişim sektörlerinde 6 aylık kısmı, diğer sektörlerde ise 3 aylık kısmının İŞKUR tarafından ödeneceğini belirterek, "Aylık ödeme ise asgari ücret kadar olacak. Öte yandan İŞKUR tarafından yürütülen program kapsamında son üç yılda toplam 9.3 milyar liralık ödeme yapıldı.İşbaşı Eğitim Programı’ndaki yeni döneme ilişkin program kapsamında alınan personelin 2 yıllık istihdamında, ücretin 6 aylık kısmı İŞKUR tarafından ödendi" dedi.

Kahveci açıklmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni program da suistimallerin engellenmesi ve daha fazla işsizin, uzun süreli istihdamının sağlanması adına bazı değişiklikleryapıldı.Buna göre en az 5 çalışanı olan işverenler programdan faydalanabilecek. Yine 3 aylık programlarda katılımcıların en az yüzde 70’inin en üz 9 ay süreyle istihdam edilmesi gerekmekte olup, 6 aylık bir programda istihdam süresi toplam 2 yılı bulmaktadır. Program kapsamında bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aylık eğitim olacak. Yani imalat ve bilişim sektörlerinde 6 ay destek alacak işverenler, 18 ay da kendileri istihdam edecekler. Diğer sektörlerde ise 3 aylık desteğe karşılık 9 aylık istihdam oluşturulacak.

İşbaşı Eğitim Programı'na katılan katılımcılara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden; İş arayan statüsünde ise günlük 163,59 (26 gün üzerinden 4253 liralık asgari ücrete karşılık geliyor), öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL ödenecek.

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenecek. Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi İŞKUR tarafından program süresince karşılanacak.

Programa katılan kişilere İŞKUR’un yaptığı ödemeler dışında programın düzenlendiği işveren tarafından yapılan ve aylık brüt asgari ücretin yarısını geçmeyen fiili ödemelerin gelir vergisi kanunu gereğince vergi matrahından indirilmesi imkânı da sağlanacak."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 11 ay önce

İskurişcialmiyor