İŞKUR Bayburt'ta sahaya iniyor

İŞKUR, Bayburt'ta işverenleri ziyaret ederek, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edecek.

İŞKUR Bayburt'ta sahaya iniyor
Bayburt Postası -  İŞKUR, Bayburt'ta işverenleri ziyaret ederek, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edecek. İŞKUR Bayburt İl Müdürü Ömer Akdeniz, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri tespit etmek amacıyla 20 Mayıs - 27 Haziran 2014 tarihleri arasında kapsamlı bir araştırma gerçekleştireceklerini söyledi. 10 ve daha fazla kişi istihdam eden işverenlerle yüz yüze görüşeceklerini belirten Akdeniz, "İlimizde 10'un üzerinde işçi çalıştıran 99 işyerini ziyaret edeceğiz" dedi.

Araştırma neticesinde Bayburt'un işgücü piyasası fotoğrafı çekilerek açık iş oranlarının hesaplanacağına dikkat çeken Akdeniz, il ve sektör düzeyinde en fazla ihtiyaç duyulan meslekleri tespit edeceklerini bildirdi.

"Kurslar düzenleyeceğiz"

Akdeniz, araştırmanın tamamlanmasının ardından hazırlanacak İşgücü Piyasası Analizi Raporu ile 2014 yılı ilk döneminde ve 2015 yılı başında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derleneceğini açıkladı.

Elde edilecek verileri baz alarak aktif işgücü programları kapsamında çalışma başlatacaklarını kaydeden Akdeniz, şunları söyledi:

"İŞ-KUR tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2012 yılında gerçekleştirilen işgücü piyasası talep araştırmalarına devam ediyoruz. 2014 yılının 1. dönemini kapsayan bu araştırma sonucunda ise ilimiz düzeyinde hazırlanacak raporda işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerini tespit edeceğiz. İlimiz işgücü piyasasını arz ve talep yönüyle ele alarak işgücü piyasa yapısını ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Tüm bu verilerden yola çıkarak aktif işgücü programlarından özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açacağız. Her yıl en az iki defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapmayı hedefliyoruz."

Akdeniz ayrıca, 2014 Yılı 1. Dönem Türkiye İşgücü Piyasası Talep Araştırması ile Bayburt düzeyinde sektörel olarak üretilecek istatistiksel verilerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, bu alanda araştırma yapan kişilere ve tüm kamuoyuna faydalı olacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
İŞKURÖmer Akdeniz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.