İbrahim Yumak: “Açıklamaları, şaşkınlıkla karşıladım”

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nın 21. Olağan toplantısında yapılan seçimlerle tekrar Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilen İbrahim Yumak,  yeni yönetim kurulu üyeleri olan İlhan Ergül, Nazmi Mazlum, Mehmet Ölmez, Hamdi Baydemir ve Meclis Başkan Yardımcısı Bünyamin Köklü ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yumak, basın toplantısında umutlu konuştu ve dikkat çekecek açıklamalarda bulundu: "Bilindiği üzere odamız başkanlık seçimleri 19 Şubat 2009 da gerçekleştirildi. Bütün adayların kıyasıya yarıştığı ve son derece demokratik bir ortamda gerçekleşen bu zorlu yarışı geride bıraktık ve odamız seçimlerinde yeniden göreve layık görülmenin onurunu yaşamaktayız.

İbrahim Yumak: “Açıklamaları, şaşkınlıkla karşıladım”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim YumakBayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nın 21. Olağan toplantısında yapılan seçimlerle tekrar Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilen İbrahim Yumak,  yeni yönetim kurulu üyeleri olan İlhan Ergül, Nazmi Mazlum, Mehmet Ölmez, Hamdi Baydemir ve Meclis Başkan Yardımcısı Bünyamin Köklü ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yumak, basın toplantısında umutlu konuştu ve dikkat çekecek açıklamalarda bulundu: "Bilindiği üzere odamız başkanlık seçimleri 19 Şubat 2009 da gerçekleştirildi. Bütün adayların kıyasıya yarıştığı ve son derece demokratik bir ortamda gerçekleşen bu zorlu yarışı geride bıraktık ve odamız seçimlerinde yeniden göreve layık görülmenin onurunu yaşamaktayız.

Şahsıma ve yönetim kuruluma gösterilen bu teveccühten dolayı bütün üyelerimize yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum ve sonucun odamıza ve Bayburt'umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak birçok girişime önderlik ettik. Odamız dışında gerek kamu kurumları gerekse yine Bayburtlumuzun refahını gaye edinen bütün kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerince yürütülen çalışmalara hiçbir ayrım gözetmeksizin destek olduk, omuz verdik. Gerek valiliğimizle gerek belediye başkanlığımızla ortak projeler yürüttük, ortak girişimlerde bulunduk. Özellikle şehrimize yeni yatırımların gelmesi ve yatırımcıların teşvik kanunu kapsamında elde edecekleri avantajlar hakkında bize müracaat etmiş bütün müteşebbislerin bilgi sahibi olmalarını sağladık. Bu kapsamda odamıza başvuran bütün yatırımcılara başta organize sanayi bölgemizde yer tahsisi ve gerçekleştirilecek yatırımlar için ihtiyaç duydukları finansmanı temin edebilecekleri yollara kadar bilgi ve danışmanlık destekleri sunduk. Bu çalışmaları yürütürken de hep Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilinci ile hareket ettik ve Bayburt'umuza hizmet etmenin gururunu yaşadık.

Son günlerde bazı ortamlarda dile getirilen 25 yatırımcının ilimize gelerek Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla ve şahsımla görüşerek, bizlerden destek istedikleri fakat bizlerden duyarlılık ve özveri göremedikleri, bu nedenle adı geçen müteşebbislerin yatırımlarını başka şehirlere kaydırdıkları gibi gerçek dışı ifade ve değerlendirmeleri hayretle ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz. Gerek Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı kimliğim ile gerekse de Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyetinin bir üyesi olarak elimizdeki bütün imkânları Bayburt'a yatırım yapmak üzere bizlere başvuran yatırımcılara sunan bir başkan olarak bu açıklamayı yapmayı ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeyi bir görev ve zaruret kabul etmekteyim.

Kamuoyunda bu iddiayı dile getirenlerin bahsettikleri gibi bir görüşme gerçekleşmemiş ve bizlere bu anlamda toplu bir başvuru olmamıştır. Bir nezaket ziyaretinin olduğundan çok farklı bir şekilde lanse edilmesi olayın tarafları olan kamu kurumları ve bizleri üzmüştür. Yine kamuoyunda dillendirilen bir başka iddiayla bir müteşebbisin şehrimizde karşılaştığı ilgisizlikten dolayı yatırımını başka bir şehre yaptığı iddiası bizim görev dönemimizi kapsamamaktadır. Bizden önce gerçekleşmiş bir olaydır ve bu yatırımcı kendisine sunulan imkanlara rağmen bu yatırımı Bayburt'a yapmaktan imtina etmiş ve tesisini Erzincan'da kurmuş bir girişimcidir. Burada gerek şahsımızın gerekse de organize sanayi bölgesi mütevelli heyetini oluşturan valilik ve belediye kurumlarının ilgisiz ve duyarsız davrandığını iddia etmek mesnetten yoksun bir beyan olacaktır.

Bizler bu noktada her türlü zorluğa göğüs gererek ve farklı şehirlerdeki huzur ve düzenlerini bozarak memleketlerine yatırım yapan değerli iş adamlarımız Sayın Fehmi Kavi'yi, Sayın Hasan Okur'u, Sayın Salim Arslanhan'ı, Sayın Sait Yağmur'u, Sayın Eyüp Berber'i, Sayın Ulvi Keskin'i, Sayın Alaattin Koral'ı, Sayın Müslim Çoruh'u, Sayın Mustafa Sansu'yu ve hatta Rizeli hem şehrimiz çay kurutma fabrikası sahibi Sayın Mehmet Yılmaz gibi, daha bir çok değerli iş adamımızın fedakarlıklarını örnek gösteriyoruz. Gerek katıldığımız televizyon programlarında, gerekse yazılı ve görsel medya ile gerçekleştirdiğimiz bütün röportajlarda bu yatırımcılarımızı isim isim zikrederek takdir ediyoruz ve de bundan sonra da örnek göstereceğiz.

İlimizde yaşanan olumsuz şartlara rağmen Bayburt'a yatırım yapmış ve bu şehrin zorluklarına göğüs gererek şehre katma değer sağlayan, bu topraklarda üreten ve bu topraklarda istihdam sağlayan insanları birer kahraman olarak niteleyen ve onlara her türlü desteği sunmaya hazır olmaktan onur duyan bir başkan olarak, sınırlı çevrelerde dile getirilen bu iddiaları talihsiz birer beyan olarak değerlendirdiğimi belirtmek isterim. Odamız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bayburt'a yatırım yapmak için bizlere başvuran ve bizlerden destek talep eden bütün yatırımcılara imkanlarının elverdiği en üst düzeyde fayda sağlamayı ilke edinmiştir ve yönetim kurulu olarak bu ilkeyi yaşatmaya kararlıdır.

Bilindiği üzere 5449 no'lu kanunla Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu kapsamında, Türkiye'de bazı iller pilot bölgeler olarak belirlenerek, 2007 yılında kalkınma ajansları kurulmuştu. Bir dönem, bazı bürokratik sorunlar nedeniyle tam olarak faaliyete geçemeyen kalkınma ajansları, bu sorunun ortadan kalkmasıyla birlikte, ilgili bölgelerde kurulma çalışmalarına başladı. Bu kapsamda da Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Ajansı kuruluş ve yapılanma çalışmaları devam etmektedir. Bu noktada kalkınma ajanslarının amaçları ve kurulacak yapı ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Kalkınma ajansları bölgesel kalkınma ve bu doğrultuda bölgesel stratejiler oluşturmayı, faaliyet gösterilen bölgede ekonomiyi canlandırmayı ve bölgesel yatırımları artırmayı amaçlamaktadır. Kalkınma ajansları bu noktada önemli bir görevi üstleniyor. Örneğin yatırımcılara ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda bilgi sağlayarak yol gösteriyorlar. Aynı zamanda izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari işlemleri tek elden takip ederek koordinasyonu sağlıyorlar. Ya da bölge içindeki bir iş projesi, kalkınma ajansının amaçlarına uygunsa, hibe desteği veriyorlar. Destekledikleri projeleri ise yakından takip ediyor, denetliyorlar.

Bizim bölgemizde de Erzurum merkez olmak üzere Erzurum- Erzincan-Bayburt kalkınma ajansı kuruldu. Ajansın yönetim kurulu üyelikleri de bu üç ilin valisi, belediye başkanları, ticaret sanayi odaları başkanları ve il genel meclis başkanlarından oluşmaktadır. Şahsım da Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak kalkınma ajansı yönetim kurulu üyesi sıfatı ile görev yapmaktayım. Yaklaşık 6 aydır hız kazanan ajansımızın kuruluş çalışmalarında artık sona yaklaşmaktayız. 25 Şubat tarihinde Erzurum'da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantımızda Ajans Genel Sekreterinin atanması hususunu masaya yatırdık ve bir sonraki toplantının Bayburt'ta yapılmasına dair karar aldık. Ajansın Erzurum'da bulunan merkez teşkilatlanmasının tamamlanmasından sonra da önümüzdeki birkaç aylık dönem içerisinde Bayburt'ta yapılanması sağlanacaktır. Ajansımızın faaliyete geçmesi ile çalışmalarımızın meyvesini kısa bir dönem içerisinde alacağımıza ve kalkınma ajansımızın şehrimizin ekonomik profiline büyük bir katkı sağlayacağına inancım tamdır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.