Halil İbrahim Yöney, TESKOMB 12. Bölge Birliği yönetiminde

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, TESKOMB 12. Bölge Birliği yönetiminde görev aldı. 

Halil İbrahim Yöney, TESKOMB 12. Bölge Birliği yönetiminde

Bayburt Postası - 45 kooperatifin bağlı bulunduğu, 100'ün üzerinde delegenin oy kullandığı TESKOMB 12. Bölge Birliği'nin olağan genel kurulu Erzurum Palan Otel'de yapıldı. Bölge Birliği Başkanlık seçimlerine tek aday giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Mürsel Karataş seçilirken, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney de ilk kez katıldığı bölge birliği seçimlerinde yönetim kurulunda görev aldı. 

Yöney, kongrede delegelere hitap etti. Bayburt'un bölgenin en başarılı kooperatifi olduğunu söyleyen Yöney, göreve geldiği günden bugüne yaptığı hizmetleri ana başlıklar halinde özetlediği konuşmasında, bölgede sağlanan bu başarının altında Bayburt esnafının duyarlılığının yattığını söyledi. Bayburt esnafına kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yöney, Bölge Birliği Başkanı Mürsel Karataş'ın her zaman kooperatiflerin tüm sorunları ile yakından ilgilendiğini belirterek, "Türkiye’nin en başarılı bölge birliklerinden biri isek, bu başta sayın Başkanımız Mürsel Karataş'ın ve bölgedeki tüm kooperatfilerin başarısıdır. Ben yeniden görevi üstlenen Başkanımıza ve görev alan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi. 

Kongre salonundaki tüm üyelerin oylarıyla üç yıllığına TESKOMB Bölge Birliği Başkanlığına seçilen Mürsel Karataş, geçmişte görev yapan tüm başkanlara ve yönetimlere teşekkür etti. “Bölge Birliği Başkanı olarak bu benim ilk seçimimdi, ilk kongre heyecanımdı” diyen Karataş, Genel Başkan Abdulkadir Akgül tarafından 3.5 yıl önce göreve getirildiğinden bugüne kadar Erzurum ve Bölge  esnafı için seferber olduğunun altını çizen Karataş, “Genel Başkanımızı ve Genel Başkanvekillerimiz ile Genel Merkez yönetimini mahcup etmedim. 24 saat esnafımızın hizmetinde oldum. Başarılı hizmetlere imza attık. Esnafımızla bir olduk. Onlarla birlikte büyüdük. Birlikte bu noktalara geldik. Bize güvenen Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ile siz değerli esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanlığını yapan TESKOMB Genel Başkan Vekili ve Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü de “Güzel kooperatifçilik paraya dayanıyor. TESKOMB olarak para sorununu çözeceğiz. Para yardımı sıkıntısı varsa çözelim. Çünkü parasız iş olmaz. Parasız kooperatifçilik yapılmaz. Napolyon ne demiş para para para. Para esnafın en büyük ilacı. Para varsa her şey güzeldir” şeklinde konuştu.

Bölge esnafına TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün selamlarını ileten Gümrükçü, “TESKOMB Genel Merkezi olarak 24 saat için esnafımız için uğraşıyoruz. Esnafımızı asla ve kata parasız bırakmayacağız. Şimdiden tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Öte yandan TESKOMB 12. Bölge Birliği yeni yönetimi şöyle oluştu.

Mürsel Karataş, Halil İbrahim Yöney, Mahmut Özdemir, Zakir Bayraktar, Mahmut Turgut Varınca, Yakup Kaya, Necati Cangel, Cemal Aşkın, Haydar Aydemir, Yüksel Kaya ve Yavuz Karasu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.