Galata Altın, Demirözü'nden maden sahası ruhsatı aldığını duyurdu

Verusa Holding bağlı ortaklığı Galata Altın, Bayburt Demirözü İlçesi'nde 1 adet maden sahası ruhsatını satın aldığını duyurdu.

Galata Altın, Demirözü'nden maden sahası ruhsatı aldığını duyurdu
Bayburt Postası - Şirket bu haberi Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan açıkladı

KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimiz Verusa Holding A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Galata Altın İşletmeleri A.Ş., Bayburt İli Demirözü İlçesi'nde bulunan 1 adet maden sahası ruhsatını 18.09.2020 (bugün) tarihi itibariyle satın almıştır.

Son alınan yeni ruhsatla birlikte Şirketimiz Verusa Holding A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı Galata Altın İşletmeleri A.Ş.'nin sahip olduğu maden sahası sayısı 13 adete yükselmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürbüz Aslaner 4 yıl önce

Vay geldi Demirözü nün başını

Avatar
Gercekler3 4 yıl önce

Bunun vebali kimindir herkes biliyor BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE AHİRETTE ELİM YAKALARINDA OLACAKTIR TÜM MAHALLE OLARAK BUNLARDAN YEDİ SENEDİR ÇEKİYORUZ. Bu konularda kimlere imtiyaz verildiği Bayburt Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü duyuru sayfasında yayınlanan İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarının 2018/1 ve 2019/3 indirerek görebilirsiniz.

Avatar
Gercekler2 4 yıl önce

Biliyorsunuz Bayburt Kaleardı Mahallesi bu sorunu senelerdir yaşıyoruz ve oradaki işletmeler içinde Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararı veriyor Bayburt Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, sonra bu işletmeler çalıştıkları sürece mahalleye bayburta (saat kuleye 2.8 km ) insanlara tarım arazilerine kan kusturuyorlar izin verenler ortalıkta gözükmüyorlar ve işlemde yapmıyorlar. Ve bir garip tarafıda İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından 2018/1 kararında buralar HASSAS alan ilan edilmiş ve mahalleyi, tarım arazilerini ve dereleri toz ve ses gürültüsüne boğan işletmelerin kalkması gerektiği belirtiliyor 3 ve 6 ay içerisinde, AMA 2019 daki İl Mahalli Çevre Kurulundaki kararda HASSAS alandaki işletmelere kontrole gidiliyor ne hikmetse yine HASSAS alan içinde bulunan toz eden ve ses kirliliğinin baş mimarı olan işletme görmezden geldikleri görülmektedir kendi kararlarında görebilirsiniz.

Avatar
Gerçekler1 4 yıl önce

Gürbüz beyin dediği gibi vay Demirözü nün haline bu ocak için hazırlanan projede CED Gerekli veya Gerekli değildi raporunun verilmesi gerekiyor ve bunun askı süresi var bu süre içerisinde itiraz edilmesi gerekiyor siz siz olun müsaade etmeyin sonra çok ağlarsınız yüzünüze bakmazlar sizin ve yöneticilerinde baş edemediği bir çocuğunuz olur, CED raporu oluşturulduğunda çevrede yaşayan insanlarında bu raporda görüşlerinin olması gerekiyor çevresinde özellikle yapılaşma ve tarım arazisi varsa her şey onlar için hayal olur oraları bırakıp gitsinler.
Burdan yazıyorum hiç kimse onlar için kolunu kıpırdatmaz
Bu ocağın sizlere zararları Ses gürültüsü hiçbir zaman eksik olmaz,
Proje üzerinde Toz için gerekli önle alındığını gösterirler ama KESİNLİKLE almazlar ve nefes bile alamazsınız,
Arıtmada çıkan kimyasal atıklar her yere ulaşır derelerinize sularınıza otlaklarınıza meralarınıza hayvanlarınıza ve sonunda vücudunuza; ona göre önleminizi alın tabi iş işten geçmediyse;

Avatar
Uğur kurtulmuş 4 yıl önce

Duyarsiz halkimiz ne yazikki burdada sessiz kalacaktir

Avatar
Ozan 4 yıl önce

Kaz dağları örneği ortada. Ağacı kesenler ne müslüman ne de insan ama alanı çıplaklaştırmışlar.

Demirözünde ağaç yok ama dereler, içme suyu hatta baraj var. Şimdi buralar kirlenecek. Tam neresi olduğu yazılmamış ama PARA için toprak ana katilleri olacak. Tanrının bize verdiği doğa korunmamış ve tahrip olacak. Bu işin SORUMLUSU hem bu diyarda hem öbür diyarda yansın. Tanrı verecektir katliam yapanların cezasını.