ESOB'tan ekmeğe zam açıklaması

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, sürekli kendilerinden ekmeğe zam talep eden Fırıncılar Odası'nı hedef alan bir açıklama yaptı.

ESOB'tan ekmeğe zam açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, sürekli kendilerinden ekmeğe zam talep eden Fırıncılar Odası'nı hedef alan bir açıklama yaptı. Karaman, Fırıncılar Odası'nın 2 yıldır ısrarla zam talep etmesine rağmen fırıncı esnafının çoğuınun zam istemediğini belirtti.

Fırıncılar Federasyonu'nun '2016 yılının ilk 6 ayı içerisinde ekmek fiyatlarına zam düşünmüyoruz' açıklamasına rağmen Bayburt Fırıncılar Odası'nın ekmek fiyatlarına zam yapılması ısrarını sürdürdüğünü söyleyen Karaman, zammı kendileri verdikleri halde Fırıncılar Odası'nın başka kurumlara müracaat etmelerini de manidar bulduklarını kaydetti.

Karaman, şu açıklamayı yaptı:  

"Yaklaşık iki yıldan beri Fırıncılar Odası Başkanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığımızdan ekmek fiyatlarının artırılması için talepte bulunmaktadır. Bilindiği üzere 2014 yılının mayıs ayında 400 gram 1.00 TL olan ekmek fiyatları 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar meslek kuruluşları Kanunun 62. maddesine istinaden cevre illerde araştırma yapılarak 300 gramın 1.00 TL olmasına yönetim kurulu tarafından karar verilerek ilgili kurumlara bilgi verilmiştir. Ancak o tarihten itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca fırıncılar odası birlik başkanlığımızdan sürekli ekmek fiyatlarına zam talep etmişlerdir.

05.05.2015 tarihinde yapmış oldukları müracaat üzerine Birlik yönetim kurulu yine 5362 sayılı yasanın ilgili maddesi gereğince çevre illerde araştırma yaparak istenilen rayiç bedelinin yüksek olduğu gerekçesiyle taleplerini geri çevirmiştir. 15.06.2015 tarihinde yönetim kurulumuz 300 gram ekmeğin 1.15 TL olması yönünde karar alıp ilgili makamlara bildirmesine rağmen Fırıncılar Odası başkanlığı bu rayiç bedelini kabul etmeyip uygulamaya geçirmemiştir. Ayrıca birlik başkanlığımızın davetiyle ilimizdeki fırıncı esnafıyla yapmış olduğumuz istişare toplantısında çoğu fırıncı esnafımızın o dönemde ekmek fiyatlarına zam talep etmedikleri sonucuna varılmıştır.

Gelinen süreçte Fırıncılar Odası 01.12.2015 tarihinde birlik başkanlığımızdan ekmek fiyatlarının 350 gram 1.50 TL olması yönünde tekrar rayiç talep etmişlerdir. Ancak Fırıncılar Federasyonu Başkanı sayın Halil İbrahim Balcı'nın görsel ve yazılı medyada yapmış olduğu açıklamada 2016 yılının ilk altı ayı içerisinde ekmek fiyatlarına zam düşünmüyoruz açıklamasına rağmen Bayburt Fırıncılar Odası Başkanlığı yönetim kurulunun ekmek fiyatlarına zam yapılması ısrarını sürdürmektedir. Ayrıca Fırıncılar Odası başkanlığı yönetim kurulu bağlı olduğu meslek kuruluşları kanununun ilgili maddesinde rayiç fiyatlarını Bayburt Esnaf ve Sanatlarılar Odaları Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulunun verdiğini bildiği halde farklı kurumlara yapmış oldukları başvuruyu manidar buluyoruz.
         
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

                                                                                                                

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf 8 yıl önce

Sayın başkanım çok haklısınız Bayburt umuzda ve tüm ülkemizde maddi durumu en iyi olan kesim fırıncılardır hepsinin 3 er 4 er son model aracı vardır ve hiç işsizlik çekmezler daha ne istiyorlar anlamıyoruz bim e A101 e bedava ekmek verin halka gelende dayatın yazıktır günahtır.