Esnaflar İçin “Esnaf Hattı” Kuruluyor

Örnek Esnaf Mutlu Müşteri Projesi kapsamı genişleyerek devam ediyor.

Esnaflar İçin “Esnaf Hattı” Kuruluyor
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği öncülüğünde Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları,meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle “Şehrime Değer Katmak İçin Ben de Varım” sloganıyla başlatılan Örnek Esnaf Mutlu Müşteri Projesi devam ediyor. Projenin başlangıcından bugüne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün gıda hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik standart denetlemeleri sonucunda il merkezinde 10 işletmeye “Örnek Esnaf Belgesi” verildi.

Projede kat edilen mesafenin değerlendirilmesi ile ileriye yönelik atılacak adımlar Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Vali Pehlivan toplantıda projenin uygulanmaya başlanmasından bugüne kamuoyundan son derece olumlu geri dönüşler alındığını ve kapsamının genişletilmesi kararına varıldığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında ilk adımları atılan projenin hizmet sektöründe yer alan işletmelerin kalitesini artırmayı ve müşteri memnuniyetini yükseltmeyi hedefleyerek hayata geçirildiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Bu proje ile özellikle ilimizde hizmet sektöründe yer alan gıda işletmelerimizi belgelendirmek, tanıtım yapmak ve gerektiğinde eğitim-danışmanlık desteği sağlayarak teşvik etmek suretiyle hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti ve mekân kalitesi yönünden geliştirmeyi amaçladık. Bu işletmelerimize birer davet mektubu yazarak; kadim şehrimiz Bayburt'tun tarihi zenginliklerinin yanında, kadim kültürünün ve misafirperverliğinin de yansıtılması ve yaşatılmasının önemine vurgu yaptık. “Şehrime Değer Katmak İçin Ben de Varım.” sloganı ile başlattığımız bu sosyal sorumluluk projesine kendilerini davet ederek farklı başlıklar altında belirlediğimiz 40’a yakın kriteri sağlayan işletmelerimizi Örnek Esnaf Belgesi ile ödüllendirdik. İl dışında yaşayan hemşerilerimize “Memlekete Yatırım Zamanı” başlığıyla ayrıca birer mektup gönderdik. Bayburt'u, burada yaşayan ve dışarıda yaşayan hemşerilerimizle birlikte bir bütün olarak düşünüyoruz.” dedi.

Bu doğrultuda yürütülen çalışmalarla 10 esnafın belgelendirildiğini dile getiren Vali Pehlivan, “Projemizin yavaş ilerliyor gibi gözükmesi bütün bu denetimlerin adeta kılı kırk yararak gerçekleştirilmesinden ötürüdür. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımız kendi işletmelerinin belgelendirilmesi için bizlere talepte bulunuyorlar. Bu da bizleri son derece memnun ediyor. Projemizi gıda sektöründe bir pilot uygulama gibi hayata geçirmiştik. Geldiğimiz noktada esnaflarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler proje kapsamını genişletmek için bizlerde yeni bir fikir oluşturdu. Bu doğrultuda biz de projemizin kapsamını genişletme kararı almış bulunuyoruz. Yeni hayata geçireceğimiz uygulamayla hem destekleyeceğimiz sektörleri arttırıyoruz, hem de ilimizdeki esnafların finansal ve kurumsal kapasitelerini geliştirecek yeni tedbirleri hayata geçiriyoruz. Öncelikle proje kapsamına ilimizdeki gıda işletmelerinin yanı sıra berber, bakkal, manav, şarküteri, hazır giyim gibi esnaf gruplarını da dâhil ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan farklı alanlarda verilen hibe, destek, kredi ve teşviklerden esnafların mümkün olan en üst seviyede yararlanması için proje kapsamında bir çalışma grubu oluşturacaklarını açıkladı. Grubun doğrudan işyeri ziyaretleri gerçekleştirerek esnafları ilgili konularda bilgilendireceğini aktaran Vali Pehlivan, “Hedefimiz her ay en az 50 esnafımızla doğrudan temas kurarak yıl sonuna kadar en az 450 esnafımıza ulaşmaktır. Bu hedefin ikinci ayağı olarak Ticaret İl Müdürlüğümüz bünyesinde Esnaf Hattı oluşturuyoruz. Esnaflarımız; gerek teşvik ve desteklerle ilgili bilgi almak gerekse de kamu kurumları ve yerel yönetimlerle ilgili talep be beklentilerini iletmek için doğrudan bu hattı kullanabilecektir. Dolayısı ile bu günden itibaren Örnek Esnaf, Mutlu Müşteri, Güçlü Ekonomi adıyla esnafımıza yönelik hizmetleri içeren bir eylem planını uygulamaya koyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Vali Pehlivan proje ile ilimize değer katacak sonuçlar elde etmeyi arzuladıklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı Örnek Esnaf Mutlu Müşteri Güçlü Ekonomi Projesi Eylem Planı hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bünyamin Köklü, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İşkur İl Müdürü Abdullah Kahveci, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu, Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, meslek odaları ve kooperatif temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.