Erzurum, bu fuardan 4 milyon lira bekliyor

Erzurum'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Uluslararası Atlas Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın bu yıl 6.'sı düzenlenecek.

Erzurum, bu fuardan 4 milyon lira bekliyor
Erzurum'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Uluslararası Atlas Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın bu yıl 6.'sı düzenlenecek.

Fuar, İstasyon Meydanı'ndaki Erzurum Galeri AVM'de 30 Ekim Perşembe günü saat 13.30'da törenle açılacak. 2 Kasım'a kadar açık kalacak Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda bölgesel ve ulusal 200 firma stant açacak. Fuarı, 3 gün içerisinde bölge illerden toplam 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Atlas Fuarcılık Yöneticisi Mustafa Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile ziraat odaları başkanlarının katılımıyla Müceldili Konağı'nda fuarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, bölge tarım ve hayvancılığının gelişiminde söz konusu fuarın önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Çiftçi, arıcı ve besicilerin teknolojik ürün ve teçhizatla tanıştığı fuar sayesinde söz konusu kesimlerin klasik üretimden modern üretime geçtiğini dile getirdi.

Fuara, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz illerinden çok sayıda üreticinin katılacağını ve bunun da şehir ekonomisine 4 milyon TL katma değer sağlayacağına işaret eden Demirtaş, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek tarım fuarı Erzurum'da gerçekleştirilecek. Fuarı, ortalama 80 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarda çiftçi, arıcı ve besicilerin ürün, teçhizat alımı nedeniyle şehir ekonomisine 4 milyon TL katma değer kazandırmasını hedefliyoruz." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ise Erzurum'un yüksek tarım potansiyeline sahip olduğunu anlattı. Akar, mevcut potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için tarım ve hayvancılık fuarlarının önemli görev üstlendiğine vurgu yaptı. Çiftçilerin söz konusu fuara katılmaları çağrısında bulunan Akar, "Fuara ne kadar yüksek katılım olursa, gelecek yıllardaki fuar organizasyonlarına uluslararası ve ulusal firmaların katılımı da artar. Sahip olduğumuz tarımsal potansiyeli çok iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bunun için çiftçi ve üreticilerimiz fuara katılmalı. Bu fuarın Erzurum'un tanıtımı ve ekonomisine önemli katkıları göz ardı edilmemeli." diye konuştu.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.