En son Bayburt’tan alınacak!

TPE istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana ülke genelinde hiç patenti bulunmayan ve aralarında Bayburt'un da yer aldığı iller sayısı 18’den 14’e düştü.

En son Bayburt’tan alınacak!
Bayburt Postası - Türkiye genelinde patent alamayan illerin sayısı 14’e düştü. Türk Patent Enstitüsü (TPE) patent ve faydalı model başvuru ve tescil verilerini güncelledi. 2013 yılı içinde 1’i Bayburt’tan olmak üzere 4 bin 597 patent başvurusu yapıldı. Patent başvurusu yapmayan 7 ilin bulunduğu geçtiğimiz yıl, 4 ilden yapılan patent başvurularına ise ilk kez tescil belgesi verildi.

Ulusal ve bölgesel düzeyde rekabetin en önemli unsurlarından biri olan patente ilgi büyüyor. TPE istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana ülke genelinde hiç patenti bulunmayan iller sayısı son bir yılda 18’den 14’e düştü. Bingöl, Kastamonu, Osmaniye 19 yılın sonunda ilk kez patent tescil belgesine kavuşurken, Şırnak’tan yapılan başvurularda ise 2 patent tescil belgesi alındı.

Öte yandan aralarında Bayburt’un da bulunduğu 73 ilden yapılan 4 bin 597 patent başvurusundan bin 246’sı tescil belgesi alınırken, Bayburt’tan sadece 1 başvurunun yapıldığı açıklandı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan bu başvuru istatistiklerin tutulduğu TPE tarihinde Bayburt’tan yapılan 3’üncü başvuru oldu. Son 19 yılda yapılan 28 bin 780 tescil başvurularının iller dağılımına bakıldığında ise Bayburt, en az başvurunun yapıldığı 10 ilden biri olarak göze çarptı. Verilere göre, patent tescili için 1995’en itibaren Ardahan’dan hiç başvuru yapılmazken, Ağrı, Artvin ve Kars’tan 1’er, Siirt ve Şırnak’tan 2’şer, Bayburt, Erzincan, Muş ve Tunceli’den ise 3’er başvuruda bulunuldu.

TPE’nin 2013 yılına ait faydalı model istatistiklerine göre ise Bayburt’tan herhangi bir başvuru yapılmadı. Geçtiğimiz yıl başvuru yapılmayan 13 ilden biri olan kentte, son 19 yılda sadece 1 faydalı model tescil belgesi alınabilmişti.

Anahtar Kelimeler:
PatentTPEFaydalı Model
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz Bayburtlu 10 yıl önce

İistihdam (fabrika yeri) alanı olan yerlerde, üretimin olmazsa olmazı, ulaşımdır, en hesaplısı
"demiryoludur". Bu itibarla üretim olmayan yerde, ne patent olur, ne de üretim. B.S.T.odası
Başkanı bunları bilmesi lazım. Talıhsiz Bayburt değil, maalesef yetkililer.

Avatar
Öz Bayburtlular 10 yıl önce

Komşumuz Gümüşhane Bayburt'tan daha gelişmiş, dolayısıyla "demiryolu için çalışmaktadırlar".
"Bayburttaki yetkililer"demiryolunu hiçe saydılar, yetmedi bazı Bayburtlularla alay ettiler.
"Yazık değil mi Bayburt'a? "Raporlar ortada", ne zaman uyanacaksınız, ne zaman? Yetti artık.

Avatar
İstanbul Bayburt 10 yıl önce

Ülkü Güney gibi Bayburtlu vekil istiyoruz. Bu adam mecliste oturmakdan yapmaktan başka bir şey yapmoyor.

Avatar
Almanya Berlin @İstanbul Bayburt 10 yıl önce

Hemşehrim öyle deme, Başbakanın avukatlığını iyi yapıyor.