E-ihracata Giriş Rehberi: Destekler, Altyapı Seçimi ve Önemli İpuçları

E-ihracat, işletmelerin ürün ve hizmetlerini yurtdışıda yaşayan tüketicilere internet üzerinden satılmasına verilen isimdir.

E-ihracata Giriş Rehberi: Destekler, Altyapı Seçimi ve Önemli İpuçları

E-ihracatla yurtdışına satış yapmak isteyenler bir e-ihracat sitesi kurarak ya da e-ihracat pazaryerlerinde mağaza açarak satışlarını gerçekleştirmektedir.

E-ihracat’ta e-ticaret sektörü gibi büyüyen sektörler arasında yer almaktadır ve birçok kişi bu büyümeden pay alabilmek ve markalarını yurtdışına tanıtarak global markalar içerisinde yer almak için e-ihracat yapmayı istemektedir.

E-ihracata Giriş Rehberi: Destekler, Altyapı Seçimi ve Önemli İpuçları adlı bu yazımızda e-ihracatla yurtdışına satış yapmak isteyen kişiler için önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-ihrcat sektörü hakkında bilgi edinebilir ve yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz. 

E-ihracat Nasıl Yapılır? 

E-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin uygulayabileceği iki farklı satış yöntemi bulunmaktadır. Bunlar;

● E-ihracat sitesi kurma

● Amazon, Ebay, ETSY gibi pazaryerleri üzerinden satış yapma 

Yöntemleridir. Fakat günümüzde birçok işletme daha karlı olduğu için bir e-ihracat sitesi açarak yurtdışına satış yapmaktadır. Fakat işletmeler satışlarını desteklemek için e-ihracat pazaryerlerinde de satış yapar. Böylece işletmeler hem pazaryerlerinde bulunan müşteri kitlesine ulaşır hem de marka bilinirliklerini kolayca arttırır. 

E-ihracat’ın Avantajları

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır. E-ihracat’ın avantajları şunlardır;

● E-ihracat’ın maliyeti geleneksel ihracat maliyetlerine nazaran daha düşüktür.

● E-ihracat ile satış yapan işletmelerin banka teminatı alması gerekmez.

● E-ihracatta risk oldukça düşüktür.

● İşletmeler hedeflerindeki pazara ve müşteri kitlesine ulaşmak için pazarlama stratejilerini daha kolay kullanabilmektedir. 

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmeler döviz ile gelir elde edbilmektedir. 

● E-ihracatta kar payı oldukça yüksektir. 

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmeler devlet hibe ve desteklerinden yararlanabilmektedir.

E-ihracatın işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanarak gelir elde etmek istiyorsanız bir e-ihracat sitesi kurabilir ve yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen işletmelerin bir e-ihracat sitesi kurmalıdır. Çünkü işletmelerin yurtdışında yaşayan kişilere ürünlerini ulaştıracağı bir platforma ihtiyacı bulunmaktadır. Bu da e-ihracat sitesi kurma zorunluluğunu beraberinde getirir.

E-ihracat sitesi kurmak için genellikle işletmeler e-ihracat alt yapılarını tercih ederek sitelerini hayata geçirir. Çünkü e-ihracat alt yapıları yazılım tarafından geliştirilen ve bir e-ihracat firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılan alt yapılardır. Bu alt yapıları seçerken işletmeler;

● Trafik, Database, E-mail adresi gibi genel özellikler

● Tasarım Özellikleri

● Entegrasyonlar

● Seo özellikleri

● Yurtdışı pazaryeri entegrasyonları

● Para birimi yayınlama

● Dil seçenekleri

● Ülke bazlı yayınlar 

Gibi birçok özelliği göz önünde bulundurarak seçim yapmalıdır. Böylece e-ihracat firmaları hem istedikleri ülkelerde istedikleri ürün ve hizmetleri satabilecekler hem de e-ihracat süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetme fırsatı yakalayacaklardır. 

Sizler de e-ihracat sitesi kurmak istiyorsanız bu önemli noktaları göz önünde bulundurun e-ihracat alt yapınızı doğru bir şekilde seçin.

E-ihracat Destekleri

E-ihracat ile internetten yurtdışına satış yapan işletmeleri desteklemek amacı ile birçok hibe ve destek programı hayata geçirilmiştir. Ülkemizde bakanlıklar ve kurumlar tarafından verilen başlıca e-ihracat destekleri bulunmaktadır. Bunlar;

● Marka koruma ve tescil desteği

● Birim desteği

● Pazar araştırması için seyahat desteği

● Reklam ve tanıtım desteği

● Rapor desteği

● Fuar desteği

● Şirket satın alma desteği

● Belge desteği

Gibi türlerde verilen desteklerdir. E-ihracat firmaları bakanlıklar tarafından verilen bu destekler sayesinde e-ihracat yaparken masraflarını azaltmaktadır. Sizler de e-ihracat yapacaksanız bu destekler hakkında bilgi alabilir ve ardından yararlanacağınız destekleri seçerek maliyetlerinizi azaltabilirsiniz. 

E-ihracat Pazaryerleri Nelerdir? 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak olan kişi ve işletmeler belirli e-ihracat platformları üzerinden satış yapabilmektedir. Genellikle satıcılar e-ihracat pazaryerleri üzerinden hazır bir müşteri kitlesine ulaşabilmekte ve yurtdışına yaptıkları satışları arttırabilmektedir.

● e-Bay

● Amazon

● Aliexpress

● Etsy

● Alibaba

Yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği platformlar olarak bilinmektedir. Sizler de bu platformlarda bir mağaza açabilir ve yurtdışına daha kolay satış yapabilirsiniz. 

E-ihracat İpuçları

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak olan işletmeler genellikle işlerini geliştirebilmek için belirli ipuçlarına ihtiyaç duymaktadır. Yazımızın bu bölümünde sizlerle paylaştığımız e-ihracat ipuçlarını görebilir ve işinizi geliştirebilirsiniz.

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak istiyorsanız müşteri memnuniyetini ön planda tutun.

● Her ülkenin kültürün farklı olduğunu önemseyin ve ülkelerin kültürlerini göz önünde bulundurarak pazarlama yapın.

● İçeriklerinizi hazırlarken ülkelerin diline uygun içerikler yaratmaya çalışın.

● Satışlarınızı arttırmak için Influencer marketing, sosyal medya pazarlaması, arama motoru pazarlaması gibi dijital pazarlama çalışmaları yapın.

● Müşteri memnuniyetini arttırmak için ürünlerinizi hızlı bir şekilde kargolamaya özen gösterin.

● Gireceğiniz pazara karar vermeden önce Pazar araştırması ve rakip analizi yapın.

● Ürünlerinizi müşteri dostu fiyatlar ile satmaya özen gösterin.

Böylece e-ihracatta daha kolay bir şekilde başarılı olabilir ve işletmenizi hızlıca büyütme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Ticimax ile E-ihracat Yapın

E-ihracat sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği alt yapılardan birisi olan Ticimax e-ihracat alt yapıları ile sizler de e-ihracat sitenizi kurabilir ve hızlı bir şekilde yurtdışına satış yapabilirsiniz.

Alt yapılar içerisinde yer alan özellikler sayesinde e-ihracat süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetebilir ve yurtdışı satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ihracat alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ihracat Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.