Dövmekaya Barajı 2018 sonunda tamamlanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapımı süren Dövmekaya Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Dövmekaya Barajı 2018 sonunda tamamlanacak
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapımı süren Dövmekaya Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. 2018 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen baraj ile Bayburt’ta 1.260 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Baraj ile 1.260 dekar zirai alan suyla buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hayat geçirdiği sulama projeleriyle ülkenin ve çiftçilikle uğraşan vatandaşların kalkınmasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Bu projelerden birisi de Bayburt’ta inşa ediliyor. Yatırım bedeli 10 milyon lira olan Bayburt Merkez Dövmekaya Barajı’nın sıyırma kazıları sürüyor. Bayburt’ta 1.260 dekar zirai araziyi sulama suyu ile buluşturacak olan bu barajın, 2018 yılı sonunda hizmete alınması hedefleniyor.

Baraj ülke ekonomisine yıllık 900 bin liralık katkı verecek

Yapılan çalışmalarla yüzde 14 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan baraj, temelden 35,3 metre yükseklikte inşa edilecek. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Dövmekaya Barajı’nın hizmete alınması ile bölge çiftçisine, dolayısıyla ülke ekonomisine yıllık 900 bin lira ilave gelir sağlanacak.

Yatırımlar sürecek

Dövmekaya Barajı’nın Bayburt için önemli bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bayburt ilimizde 5’i işletmede, 11’i inşa halinde ve 13’ü de planlama-proje halinde toplam 29 baraj ve gölet projesi yer alıyor. Bayburt adeta barajlar ve göletler şehri yolunda ilerliyor. Bayburt her şeyin en iyisine layık ve bu ilimize yapacağımız yatırımlar bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Dövmekaya Barajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 7 yıl önce

Genç osman Mahallesinin bulunduğu alan göl yapılmalı.