DFD son dönem projeleri açıklandı: Bayburt 2016'da sıfır çekti

KUDAKA 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı Aralık dönemi başvuru sonuçları belli oldu

DFD son dönem projeleri açıklandı: Bayburt 2016'da sıfır çekti
Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı Aralık dönemi başvuru sonuçları belli oldu. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 3’ü Erzincan ve 2’si Erzurum olmak üzere 5 proje başarılı bulundu. 
Konuyla ilgili KUDAKA’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Doğrudan Faaliyet Desteği mevzuata uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirmeye ve yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamayı amaçlamaktadır. Programımıza kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir. Program için 1.000.000 TL tutarında bütçe tahsis edilmiş olup, söz konusu bütçe bitene kadar programımıza başvuru yapılabilecektir. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Aralık ayında destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında teslim alınan (on iki) 12 proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş, bunlardan (beş) 5 tanesi 70’in üzerinde puan alarak başarılı bulunmuştur. Ajansımızın 82’inci Yönetim Kurulu toplantısında başarılı bulunan 5 proje Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulumuz bu projelerin desteklenmesine karar vermiştir"

Bayburt 2016'yı sıfırla kapattı


Şu ana kadar toplam 80 projenin destek gördüğü DFD kapsamında Bayburt'un sadece 9 projesi yer alabildi. 2016 yılı için DFD kapsamında verilen desteklerden ise Bayburt’a pay çıkmadı. 1. Dönem Erzurum ve Erzincan’ın 1’er projesinin başarılı bulunduğu DFD’nin 2. Döneminde ise 2’si Erzincan’dan ve 1’i Erzurum’dan olmak üzere 3 proje destek görmüştü.

2016 DFD'nin 3. Dönem başarılı projeler listesi ise şöyle:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saruhan 7 yıl önce

Desteklere baktığımızda kazanan projeleri Kaymakamlık gıda tarım, ziraat odaları ve köylere hizmet götürme birlikleri yapmış. Acaba bizdeki kurumlar yaptıda geçemediyse eleştirim yok ama hiç yapmadıysalar orda duracağız. Herkesi eleştiren ancak faaliyeti noter olmaktan ileriye gidemeyen ziraat odaları asil görevlerine dönüp çiftçiye katkıda bulunması, kooperatifler çiftçiye vade farksız gübre ve tohumunu verip hasat döneminde faizsiz alması, Gıda tarım il ilçe müdürlükleri memlekette birinci görev alanı desteklemeden ziyade deneme parselleri oluşturması çiftçiye göstermesi teşvik etmesi özellikle Bayburtumuzda bir bir iflas eden hayvancılıkla büyük çapta uğraşan işletmelere destek vermek rehber olmak için daha çok zaman ayrılmalı kaymakamlık ve valiliklerde bu işe sözde değil özde bir an önce el atmalı.

Avatar
Esnaf 7 yıl önce

Sayın bakan şimdi kurum ve stk lardan hesap sorma zamanı adamlar hala yatıyor sizler Vekille Ankara da tabir caizse gece yerinize yatmayın Bayburt a bir şeyler yapasınız diye kurumlar yan gelip yatsın.

Avatar
Bayburt 7 yıl önce

Bu sehirden bisey olmaz

Avatar
ABUZER YILDIRIMTEPE 7 yıl önce

Beyfendi BAYBURTumuzda hayvancılık iflas etmedi nufusu 80.000 bin olan ilimizde 93.000 bin olan büyük baş hayvan 68.000 bin küçük baş hayvan varlığına sahiptir. ayrıca ZİRAAT ODASI yatmıyor her yıl 500 ton çiftçiye tohum getiriyor, piyasaya müdahale ediyor sizin dediğiniz KUDAKA ya her yıl yeni bir proje yazmış ve bir tanesini uygulamıştır. yorum yazma yerine ZİRAAT ODASINA uğrayıp çalışmalarını yerinde görmenizi isteriz...

Avatar
Saruhan 7 yıl önce

Bayburtumuz burda kaybediyor , STK ların eleştiriye tahammülü yok kusura bakma sayın Abuzer YILDIRIMTEPE hizmetler senin pencerenden tam olarak gözükebilir ancak birde çiftçinin penceresinden bakmak gerek. Size acizane tavsiyem olsun ilk yorumda yazılanları anlayarak bir kez daha oku çünkü anlamadan bir şeyler yazmışsın . Örnek ben Bayburt ya hayvancılık bitti demedim . Bayburt'ta büyük çapta hayvancılıkla uğraşan işletmeler bir bir iflas ediyor dedim örnek Kardelen süt , yolcular ve koloğlu gibi kapandılar anlatmak istediğim buydu . Sizce 500 ton tohum Bayburt için yeterli oluyormu o miktar ortalama 15000 dönüm arazi Eker size bağlı olan merkezin dışında yaklaşık 120 köy bulunmakta yeterli diyorsanız sıkıntı yok . Merakınızı gidereyim destekleme yaparken kurumunuza para yatırmak için mecburen uğruyoruz.Keşke eleştirimizden alınıp sitemkar cevaplar yazacağınıza acaba çiftçiye daha iyi hizmet etmek için neler yapabiliriz diye mesai harcamak gerek. Ziraat Odaları kamuoyu gözünde mevcut durumları noter işlevi olarak gözükmektedir. Bu görüşler sizi rahatsız etsede sokakta tanımadığınız çiftçilerin görüşünü alın derim.

Avatar
Yilmaz 7 yıl önce

Hic sasirmadim. Mail araciligi ile son 5 yil icerisinde meyve fidani Bayburta nerden ala bilirim diye bilgi basvurusunuda bulundum Ziraat'a. Yaniti birakin, gonderdim mailerin ellerine gectigini bile onaylamadilar. Mail o zaman nicin ve hangi hizmete kullaniliyor?