Demirözü Belediyesi'nden hem üretim, hem istihdam

Demirözü Belediyesi tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hem üretim hem de istihdam amaçlı bir atölye kuruldu.

Demirözü Belediyesi'nden hem üretim, hem istihdam
Bayburt Postası - Demirözü’nde terlik üretim atölyesi kuruldu. 2013 yılında SODES tarafından desteklenen ve Demirözü Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Tarladan Sanayiye Kadın Gücü” adlı projenin faaliyetleri başladı.

Demirözü Belediyesi tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hem üretim hem de istihdam amaçlı kurulan atölyede şu anda 30 işçinin çalıştığını açıklayan Belediye Başkanı Selami Ersen, 1 yıl destek süresi bulunan projenin belediye tarafından devam ettirileceğini ve istihdam kapasitesinin büyütüleceğini söyledi.

Belediyeye ait bir tesiste faaliyet vermeye başlayan ve ünlü bir markaya fason üretimin gerçekleştirildiği atölyede,  22 kadın ve 8 erkek olmak üzere toplam 30 kursiyer projeden faydalanıyor. Çalışmayan ev hanımlarının iş hayatına kazandırılması ile birlikte üretici konumuna getirilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin 10 ay boyunca devam edeceğini söyleyen Başkan Ersen, “Atölye, proje ile sınırlı kalmayacak” dedi.

Proje süresinin 2014 yılı Ağustos ayında sona ereceğini ama projeyi belediye bünyesinde devam ettireceklerini belirten Başkan Ersen, 30 kişilik istihdam kapasitesini ise 60’a çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Ersen, “Gelecek yıl 60 kişi çalıştırmayı hedefliyoruz.  İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Proje süresi ile sınırlı bir fabrika olmayacak. Demirözü Belediyesi bünyesinde çalışan bir fabrika olarak sürekli faaliyet vereceğiz. Ben ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Başkan Ersen, pazar sıkıntısı yaşamayacaklarını ifade ettiği açıklamasında, Türkiye’de marka olan bir terlik firması ile anlaşıldığını ve o firmaya fason üretim yapılacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.