Defterdar Mutluay, yeni ecrimisil uygulamasını anlattı

Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay, 6009 sayılı kanunla tahsil edilen ''ecrimisil ve kira gelirlerinden '' köy tüzel kişiliklerine verilecek paylarla ilgili yeni düzenleme hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Bayburt Defterdarlığında yapılan toplantıya; Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay, Defterdar Yardımcısı Ömer Kılıçlı, Milli Emlak Müdürü Sadun Yetkin, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Süleyman Bıyık ve köy muhtarları katıldı.

Defterdar Mutluay, yeni ecrimisil uygulamasını anlattı

Orhan MutluayBayburt Defterdarı Orhan Mutluay, 6009 sayılı kanunla tahsil edilen ''ecrimisil ve kira gelirlerinden '' köy tüzel kişiliklerine verilecek paylarla ilgili yeni düzenleme hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Bayburt Defterdarlığında yapılan toplantıya; Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay, Defterdar Yardımcısı Ömer Kılıçlı, Milli Emlak Müdürü Sadun Yetkin, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Süleyman Bıyık ve köy muhtarları katıldı.

Defterdar Mutluay, konuyla ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, köy sınırları içerisinde yer alan Hazinenin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların işgalcilerinden tahsil edilen ecrimisil gelirlerinin yüzde 5'inin, Köy Kanunu'nda belirlenen görevlerde kullanılmak kaydıyla, tahsilatı izleyen ay içinde bu gelirlerin elde edildiği köy tüzel kişiliği hesabına aktarılmak üzere muhasebe birimince emanet nitelikli hesaplara kaydedileceğini söyledi.

Yeni düzenleme, köy muhtarlarını yakından ilgilendiriyor…

Köy Tüzel Kişiliklerine; 01.08.2010 tarihinden sonra tespit ve takdir edilen ecrimisillerin tahsil edilen tutarlarından pay verileceğini ifade eden Mutluay, Bayburt Merkeze bağlı 119 köyümüzün muhtarlarına 4 günlük periyotlar halinde Pazartesinden başlayarak Perşembe gününe kadar bilgilendirme yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti;

“Bu toplantılarda; köy sınırları içerisinde yer alan hazinenin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların işgalcilerinden tahsil edilen ecrimisil gelirlerinin yüzde beşi, 442 sayılı Köy Kanunu'nda belirlenen görevlerde kullanılmak kaydıyla, tahsilatı izleyen ay içinde bu gelirlerin elde edildiği köy tüzel kişiliği hesabına aktarılmak üzere muhasebe birimince emanet nitelikli hesaplara kaydedilecektir. Köy tüzel kişiliklerine 01.08.2010 tarihinden sonra tespit ve takdir edilen ecri misillerin tahsil edilen tutarlarından pay verilecektir.

Köy sınırları içerisinde yer alan hazinenin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan tarım arazilerinin kiracılarından tahsil edilen kira gelirlerinin %10’u 442 sayılı Köy Kanunu'nda belirlenen görevlerde kullanılmak kaydıyla, tahsilâtı izleyen ay içinde bu gelirlerin elde edildiği köy tüzel kişiliği hesabına aktarılmak üzere muhasebe birimince emanet nitelikli hesaplara kaydedilecektir. Köy tüzel kişiliklerine, belirtilen tarım arazileri hakkında 01.08.2010 tarihinden sonra yapılan kiralama işlemlerinde kiracılarından tahsil edilecek kira gelirlerinden yüzde on pay verilecektir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Konuşmasının son bölümünde belediye mücavir alan sınırları dışındaki köylerde bulunan hazine taşınmazları konusuna da değinen Mutluay, hazine taşınmazlarının satış bedellerinin tahsil edilen kısmından, yüzde yirmi beş oranında; dörtte biri ilgili köy tüzel kişiliğine ödenmek ve kalanı diğer köylere götürülecek hizmetlerde kullanılmak üzere, il özel idarelerine pay verileceğini ve bu paylar tahsilini takip eden ayın yirmisine kadar ilgili idarelerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.