Darıca Un Sanayi Bayburt OSB'ye geliyor

Altyapı eksikliklerini gideren Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) bir yatırım daha geliyor.

Darıca Un Sanayi Bayburt OSB'ye geliyor
Bayburt Postası - Altyapı eksikliklerini gideren Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) bir yatırım daha geliyor.

Trabzon’da faaliyet gösteren Darıca Un Sanayi, Bayburt OSB’ye yem kırma tesisi ve silo yatırımı yapacak. Bahse konu yatırımın ön çalışmalarını yapmak üzere ilimize gelen Darıca Un Sanayi Yönetim Kurulu üyeleri Cesur Gerigelmez ve Ahmet Güner, Vali Ali Hamza Pehlivan ile görüştü. Görüşmede yatırım hakkında bilgi veren Gerigelmez, projede bir hedeflerinin de lisanslı depoculuk faaliyeti yaparak, Bayburt’taki hububat üreticilerinin ürün depolama konusundaki sıkıntılarını çözmek olduğunu söyledi.

Mayıs ayında temeli atılacak olan tesisin en geç 2019 yılında tam kapasite hizmete girmesi planlanıyor. Yatırımla ilgili bir değerlendirme yapan Vali Pehlivan, ”Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın destekleriyle OSB’mizde altyapı çalışmalarını nihai aşamaya getirdik. Bölge içindeki yatırımları artırmak için görüşmelerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Bu bağlamda görüştüğümüz Darıca firması, yem kırma tesisi ve silo yatırımı yapmayı planlıyor. Bu yatırım Bayburt’un tarım ve hayvancılık potansiyelinin katma değer oluşturacak şekilde icra edilebilmesine inşallah katkı sunacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.