Bu defa 'silme' götürdü!

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erdi. 7 grupta gerçekleşen ve dört adayın yarıştığı seçimde 7 grubun 5’inde sandıktan kendi listesini çıkaran İbrahim Yumak, ezici bir çoğunlukla yeniden BTSO Başkanlığı’na seçildi. Bir önceki dönem oldukça çekişmeli geçen bir seçim sonucunda seçilen Yumak, bu defa oyları silme götürdü.

Bu defa 'silme' götürdü!

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erdi. 7 grupta gerçekleşen ve dört adayın yarıştığı seçimde 7 grubun 5’inde sandıktan kendi listesini çıkaran İbrahim Yumak, ezici bir çoğunlukla yeniden BTSO Başkanlığı’na seçildi. Bir önceki dönem oldukça çekişmeli geçen bir seçim sonucunda seçilen Yumak, bu defa oyları silme götürdü.

Başkan adayları, Hayri Tekin, Nafiz Yarımer ve Yılmaz Kaya’nın kendi gruplarında kaybettiği seçimin sonucunda yönetim kuruluna seçilen 16 üyeden 12’si İbrahim Yumak’ın ekibinden, 2’şer üye de Tekin ve Yarımer’in ekibinden seçime giren isimler kazandı. Diğer aday Yılmaz Kaya'nın ise 6 meslek grubunda gösterdiği aday listesi varlık gösteremedi.

2005 ve 2009'da yapılan seçimlerde sandıktan çıkarak, iki dönem üst üste BTSO Başkanlığı'nı yürüten İbrahim Yumak, TOBB kanununda yapılan değişiklikle adaylığı için kanunen yolun açılmasının ardından tekrar seçime girdi ve üçüncü kez seçildi...Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleşen seçimlerde oy verme işlemi saat 9.00’da başladı. 510 üyenin sandığa gittiği seçimde oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. Üç başkan adayının kendi gruplarından çıkamadığı seçimde, Yumak,  BTSO tarihindeki en kolay seçimlerinden birini yaşadı. 2005 ve 2009'da yapılan seçimlerde sandıktan çıkarak, iki dönem üst üste BTSO Başkanlığı'nı yürüten Yumak, TOBB kanununda yapılan değişiklikle adaylığı için kanunen yolun açılmasının ardından girdiği seçimde üçüncü kez sandıktan çıkmayı başardı.

5. grupta nefesler tutuldu

Seçimde sonucu en çok merak edilen gruplardan biri 5. gruptu. Listesiyle oyların yüzde 46'sını almayı başaran Yumak'ı seçimlerde zorlayan kendi grubu oldu. İki başkan adayı Yumak ve Yarımer’in yarıştığı 5. grupta oylar sayılırken, heyecanlı dakikalar yaşandı. Bir önceki dönem olduğu gibi her iki başkan adayının da bir süre berabere gittiği sayım sonucunda Yumak 47 oy alırken, Yarımer ise 39 oyda kaldı.

498 oyun 229’unu aldı

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 510 üyenin oy kullandığı seçimde 498 oy geçerli sayılırken, 12 oy da iptal edildi. Seçim sonucunda İbrahim Yumak’a ait liste toplamda 229 oy aldı. 146 oy Nafiz Yarımer, 113 oy ise Hayri Tekin’e ait listelere gitti. Diğer aday Yılmaz Kaya'nın listesi ise sadece 10 oy alabildi. 

16 kişilik yönetim kurulu üyeliğinin 12’sini kazanan Yumak’ın listesinden Mehmet Kavi, Bünyamin Beyazıt, Hükmü Cebe, Osman Doracan, Osman Gülsüm, Hamdi Baydemir, Ahmet İşaşır, Süleyman Seyhan, Tevhit Köroğlu, Mehmet Ölmez ve Ahmet Yücel Bayhan yönetim kuruluna girdi. 1. grupta Nafiz Yarımer’in listesinden Abdulkadir Polat ve Yaşar Mutlu ile Hayri Tekin’in grubundan İsmail İşaşır ve Cemil Polat ise yönetim kuruluna giren diğer dört isim oldu.

Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan İbrahim Yumak, kısa bir açıklamada bulundu. Bir önceki döneme göre seçime bu defa daha iyi hazırlandıklarını ve küçük firelerle yeniden göreve geldiklerini ifade eden Yumak,  şunları söyledi:

“Bir kongrenin daha sonuna geldik. Bir önceki seçim çok çekişmeli geçmişti ve orda aldığımız netice bizi biraz üzmüştü. Onun için de bu kongreye çok ciddi bir şekilde hazırlandık. Üyelerimizden gelen talepleri dikkate alarak bundan sonraki dönemde de çalışmalarımız artarak devam edecek. Üyelerimizi ziyaret etmekteki eksikliğimizi de inşallah bu dönemde yaşatmayacağız. Bundan sonra daha çok onlarla birlikte olmaya gayret edeceğiz. Ekibimiz küçük firelerle görev başına geldi. Bize bu görevi verdikleri için oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ederim. Herkes başımızın tacıdır. Bu memlekette yaşayıp, buranın sıkıntılarını çekerek ticareti devam ettirebilen cesaretli insanların desteklemiş olduğu ve bize vermiş olduğu bir görevdir. Bunun sorumluluğu içerisindeyiz. Tüm hevesimiz heyecanımız yeni dönemde tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi konusunda bir AB projesi gerçekleştirmek. Siz değerli basın mensuplarının desteğiyle, hoşgörülü bir şekilde eleştiriye açık önerileri almak kaydıyla yapabileceğimizin en iyisini memleketimiz adına yapmak istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.