BTSO, eski Halk Eğitim Merkezi binasının kullanımını aldı

Bayburt Halk Merkezi binası 30 yıllık süre ile Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'na kazandırıldı.

BTSO, eski Halk Eğitim Merkezi binasının kullanımını aldı

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Seyhan ile Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka eski Halk Eğitim Merkezi binası ile ilili protokol imzaladı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sülyeman Seyhan, eski Halk Eğitim Merkezi yerinin satın alma opsiyonlu olarak 30 yıllık süre ile odalarına kattıklarını belirtti. Başkan Seyhan, binanın eğitim, ticari, sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanacağına değindi. 

Seyhan, gerekli ekonomik imkanlar sağlandığında mevcut çok katlı oda binasının yıkılarak, eski Halk Eğitim Merkezi binasını da içine alan alanda kentin tarihi ve kültürel kimliğine uygun bina yapımının da söz konusu olacağını aktardı.

Öte yandan, 2015 yılında şehrin dokusu ile uyuşmayan çok katlı oda binasının yıkılması gündeme gelmiş, Halk Eğitim Merkezi binasının bulunduğu yerin de dahil edildiği bir alanda 4 katlı Bayburt taşından bir oda binası yapımı dile getirilmişti. Kaynak bulunamadığı için bu düşünce hayata geçirilememişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.