Bayburt’ta ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, "Hangi şehir hangi sektörle ön plana çıkıyorsa o sektöre yönelik yatırımların arttırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin ekonomik düzeyini arttırmayı ve işsizliği azaltmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Bayburt’ta ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’
Bayburt Postası - Salman, partisince Bayburt Öğrenmenevi'nde düzenlenen  "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nun açılış bölümünde yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilen forumlarla kentlerin beklentilerinin tespit edilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Türkiye'de son 15 yılda 81 ilde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek, memnuniyet duyulan yatırımları, bu yatırımların hayata geçmesinin önündeki engellerin tespit edip Türkiye ekonomisi üzerinde mikro düzeyde incelemeler yapmayı da hedeflediklerini vurgulayan Salman, "Her ilin sanayiden tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğraflarını çekerek geçmişte yapılan ve hala memnuniyet duyulan işleri, inşa sürecinde olan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını, yatırımları ve vatandaşların hükumetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkaracağız." diye konuştu.

Salman, programın parti temsilcileri, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlarla yüz yüze anket olmak üzere çeşitli kesimlerle gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Şehirlerin ekonomik ihtiyaçlarını sektörel bazda ve en detaylı şekilde ele almayı hedeflemekteyiz. Böylece her ilin ekonomik perspektifini ve önceliklerini en birinci ağızdan görmek ve duymak istiyoruz. Halktan direkt olarak alacağımız bu taleplerin sizlerin fikirleriyle bir araya getirilerek kapsamlı ve detaylı bir çalışma hedeflemekteyiz" dedi.

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nda bazı şehirlerin ihtiyaç-beklenti çalışması da yapılarak Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarılı performansın görünürlüğü ve etkisinin somut bir şeklide araştırılacağını anlatan Salman, şunları kaydetti:

"Burada ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandırılacak simge yatırım ihtiyaçları göz önüne çıkmış olacaktır. Vatandaşlarımızın kendi illerinde hangi yatırımı veya projeyi görmek istediğini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturacaktır. Vatandaşların öncelikli yatırım listeleri hazırlanarak bu yatırımları şehirler düzeyinde somutlaştırarak ve her bir şehir veya birkaç projeyle kodlayarak hayata geçirmiş olacağız. En önemlisi de hangi şehir hangi sektörle ön plana çıkıyorsa o sektöre yönelik yatırımların arttırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin ekonomik düzeyini arttırmayı ve işsizliği azaltmayı hedeflemekteyiz. Seçim öncesinde seçmenlerin beklentilerini ve taleplerini önceden belirleyerek seçmenlerin yaşadıkları şehirlerde ulusal ekonomik gelişmeyi yerel bazda hissettirmelerini sağlayacağız."

Salman, Türkiye'nin her bir şehrinin yatırım ve projelerle ön plana çıkacağı yarınlarda ekonomik istikrarın mikro düzeydeki kazanımlarla taçlandırılacağını söyledi.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantı basına kapalı devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.