Bayburt’ta ekonomik değerlendirme toplantısı

Ekonomik Durum Değerlendirme Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Bayburt’ta ekonomik değerlendirme toplantısı
Bayburt Postası - Ekonomik Durum Değerlendirme Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, ilgili kamu kurum ve kuruluşu ile STK temsilcileri katıldı.
 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Bayburt Yatırım Destekleme Ofisi Koordinatörü Hasan Baltacı’nın “Bayburt İli Uygun Yatırım Alanları Araştırması” sunumuyla başlayan toplantı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç tarafından hazırlanan “Sanayi Durum Raporu” ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut’un “Bayburt Ekonomisi ve Tarım” başlıklı sunumlarıyla devam etti.
 
Sunumların ardından toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan Bayburt’ta hayata geçirilen yatırım ve yapılan çalışmalarla ilimizin kalkınması adına önemli mesafeler kat edildiğini söyledi. Yatırımcı için önem arz eden ulaşım ve altyapı hizmetlerinin il genelinde büyük ölçüde tamamlandığını, OSB'nin alt ve üst yapı çalışmalarında son aşamaya geldiğini, cazibe merkezleri kapsamında İlimize yatırım yapması uygun görülen firmaların yakında açıklanacağını, Bayburt’un coğrafyası itibariyle tarım ve hayvancılığa son derece elverişli alanlara sahip olduğunu, Bayburt dışında bulunan işadamlarına bir mektup yazarak sağlanan teşviklerden yararlanmak suretiyle İlimize yatırım yapmaları çağrısında bulunduklarını, bu konuda İstanbul'da birebir bilgilendirme toplantısı yapmayı planladıklarını belirten Vali Pehlivan, “İlgili kurumlarımızla, sivil toplumla ve girişimcilerimizle gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ilimizin sahip olduğu potansiyeli avantaja dönüştürmek adına daha fazla çaba sarf edeceğiz. Ekonomi, yatırım gibi konularda moral durumu çok önemlidir. Avantajlarımız ve dezavantajlarımızın farkında olmakla birlikte moralimizi yüksek tutarak pedal çevirmeye devam etmeliyiz. Hep birlikte düşünerek, kafa yorarak, ortak akıl oluşturarak adım atmalıyız. Tüm bunların yanı sıra cesareti ve girişimci ruhu da çalışmalarımıza eklediğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Sektörler bazında yapılacak durum değerlendirmesi ve analizler çok önemli. Bu analizler sonucuna istinaden yatırıma yönelik atılacak adımlar, hem ilimiz hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sunacaktır. Bu konuda çaba sarfeden bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Toplantı katılımcıların görüşlerini dile getirmesi, çeşitli konularda bilgi alışverişi ve değerlendirmelerde bulunulmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.