Bayburtlu çiftçilere sütçülük desteği

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında çiftçilere 80 süt sağım makinesi dağıtıldı.

Bayburtlu çiftçilere sütçülük desteği
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında çiftçilere 80 süt sağım makinesi dağıtıldı.

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce temin edilen 80 süt sağım makinesinin teslimi dolayısıyla müdürlük bahçesinde tören düzenlendi. 

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, Bayburt'un ekonomisinin büyük bölümünün tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna işaret etti.

Bu açıdan tarım alanında uygulanacak projelerle çiftçilerin bilgi bilinç düzeyinin ve üretimde verimin arttırılmasını önemsediğini vurgulayan Pehlivan, "Tarımı hem vatandaş hem de idareci olarak çok önemsiyorum. Çiftçilerimizin gayreti, emeği, üretimi ve bu yolla ekonomiye kattığı değer son derece önemli ve hayati." dedi. 

Pehlivan, tarım ve hayvancılığın başlı başına tüm insanlık için önemli olduğuna dikkati çekerek, "Potansiyeli olan yörelerde tarımın daha ileri noktalara taşınması için hepimize bir takım görev ve sorumluluklar düşüyor. Bunları hep birlike yerine getirmeliyiz." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise Bayburt'un yüzölçümünün yüzde 56'sının mera olduğunu anımsatarak, bu oranın Türkiye ortalamasının üç katına denk geldiğini söyledi.

Uyguladıkları çalışmaların tarım sektörünü olduğu kadar ilin ekonomisini de doğrudan etkilediğini belirten Karabulut, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızda ana eksenimiz olan hayvancılıkta yürüttüğümüz birçok proje var. Büyük ölçekli işletme altyapılarının iyileştirilmesinin yanı sıra bir tarafdan da küçük ölçekli işletmelerimizin standartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün 80 çiftçimize süt sağım makinesini hibe olarak dağıtıyoruz. Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında son iki yılda 220 süt sağım makinası dağıttık. Ayrıca 17 köye yaklaşık 2,5 milyon liralık destek sağladık."

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere süt sağım makineleri teslim edildi.

Programa, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal da katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.