"Bayburt'un kaderi değişecek"

AK Parti Bayburt Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Şahap Kavcıoğlu, "Başbakan Yıldırım'ın yatırım ve kalkınma hamlesi paketini açıklamasının ardından çok sayıda iş adamı Bayburt'a yatırım yapmak için bizleri aradı. Bu fırsat iyi değerlendirildiğinde Bayburt'un kaderi değişecektir." dedi.

"Bayburt'un kaderi değişecek"
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Şahap Kavcıoğlu, "Başbakan Yıldırım'ın yatırım ve kalkınma hamlesi paketini açıklamasının ardından çok sayıda iş adamı Bayburt'a yatırım yapmak için bizleri aradı. Bu fırsat iyi değerlendirildiğinde Bayburt'un kaderi değişecektir." dedi.

Kavcıoğlu, söz konusu paketin, her basamağı A'dan Z'ye düşünülmüş, çok kapsamlı bir paket olduğunu söyledi.

Üretim yapacak bir firmanın bu paketle sabit yatırıma finansman ayırmadan direkt üretime odaklanacağına dikkati çeken Kavcıoğlu, "Yani geliyorsunuz, ne üretmeye karar verdiniz? Herhangi bir ürün... Onunla ilgili yer tahsisini ve o ürünün üretimine uygun binayı devlet sizin için yapıyor. Sonra bu fabrikaya bu üretim için gerekli olan makineyi sıfır faizli krediyle finansmanını yine biz sağlıyoruz, faizini devlet ödüyor." diye konuştu.

Paket üzerinde hükümet ve ilgili bakanlıkların çalışmalarını sürdürdüğünü ve detayların da ortaya çıkmaya başladığını anlatan Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

"Detay derken, yüz kişi geldi, başvuru yaptı, yüzü de fabrika kuracak mı? Her ürünü üretmek isteyen üretecek mi? Ortaya çıkan detaylarda 8 cazibe bölgesi belirlendi. Bunlar üçlü, dörtlü, beşli, altılı gruplar. Mesela Bayburt, Erzurum'un cazibe bölgesinde. Burada ürün desenleri belirlenecek. Yani Bayburt'ta yapılacak yatırımlar şunlar, Erzurum'da şunlar gibi. Ortak olabilir, farklı olabilir. Çünkü o yörenin ham maddesi ve üretim şartlarına uygun olan nelerse onlar öne çıkacak."

Kavcıoğlu, Başbakan Yıldırım'ın yatırım ve kalkınma hamlesi paketini açıklamasının ardından çok sayıda iş adamının Bayburt'a yatırım yapmak için kendilerini aradığını belirterek, Bayburt'un paketin avantajını en iyi yaşayacak şehirlerden biri olacağını, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde kentin kaderinin değişeceğini söyledi.

Şahap Kavcıoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda Bayburt'un altyapısını hazırlıyoruz. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın çok büyük emeği, katkısı var. 23 ili kapsayan teşvik paketiyle ilgili bizim organize sanayi bölgesi çok müsait ve sorunsuz şekilde bütün yatırımcılara sunmaya hazırız. Bu, bizim diğer şehirlerden en önemli avantajımız. Lokasyon olarak baktığımız zaman Erzurum-Trabzon kara yolu üzerinde, bütün havaalanlarına ortalama 1-1,5 saat, limana 1,5 saat, tren garına 1,5 saat mesafede. Dolayısıyla büyük şehirleri düşündüğümüz zaman yol mesafesi hiç sorun değil." 

Devletin alım garantisi verdiği ürünler dışında insanlar bu teşvikten yararlanmak amacıyla ürettiğini başka yerlere satmayı düşündüğü zaman çevresinde Trabzon, Erzurum, Rize, Erzincan, yine İran, Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan gibi yakın yerlerimiz var. Yani sadece çevresindeki büyük illerin nüfusu 2 milyon civarında. Dolayısıyla çok büyük bir potansiyel ve pazara çok yakın bir yer. Ürettiğini satabilme veya ham madde temini anlamında. Bütün bu şartları değerlendirdiğimizde Bayburt'un Başbakanımızın açıkladığı bu paketten en iyi şekilde yararlanacağını düşünüyoruz."

Kavcıoğlu, Bayburt'u daha önce "dört dağ arasında, dört şehrin arasına sıkışmış bir kent" olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Şimdi yapılan yollar, açılan tünellerle dört şehre de her yönüyle açık şekilde artık bizim pazarımız haline gelmiş bir bölge. Dolayısıyla biz olayı böyle görüp bu pazarı nasıl değerlendiririzin planlamasını yapmaya çalışıyoruz. Bunları sağladığımızda Bayburt'un kaderi değişecektir ve çok daha avantajlı bir il olarak karşımıza çıkacaktır."AA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lütfi 7 yıl önce

Umarım Bayburdu görünce fikirleri değişmez

Avatar
seko69 7 yıl önce

Bu şehirde doğalgaz, elektrik, su, vergi, sigorta gibi en önemli faktörlerde indirime gidilmezse, bu küçük şehirlere ayrıcalık tanınmazsa kimse bu şehirlere yatırım yapmaz.. yakıt giderleri vergi giderleri vb. batı ile aynı olacak ben kalkıp batı dururken (daha az maliyet) kalkıp doğu ve güneydoğuya yatırım yapacağım. ya yatırımcı aptaldır, ya da pastanın büyüklüğünü yeme sözü almıştır.. kimseyi kandırmayalım, göçü önlemek istiyorsak, göç eden insanlarımızın Bayburta geri dönmesini istiyorsak önceliğimiz masraflarımızın azalacağı bir şehir sunulmalı. doğalgazım, elektiriğim, suyum vergim batı ile aynı olacaksa ben neden Bayburtta yaşayayım? gider aynı şartlarda daha güzel şehirlerde daha güzel imkanlarla yaşarım. Cazibe merkezi demek illa görsel birşeyler yapmak değil,. istanbuldaki adam kış boyu en fazla 400 tl doğalgaza ücret ödüyor Bayburtlu 2000 lira ödüyorsa bu şehirde neden insanlar yaşasın ki? istanbulda da Bayburtta da 100 lira elektrik ödeniyorsa neden burda yaşansın ki? vb..

Avatar
timur 7 yıl önce

Bayburtun kaderi değişmez,sadece kibarca girişimci denilen 3-5fırsatcının kaderi değişir. Not düşelim lazım olur.

Avatar
anadolu yakası bayburt platformu 7 yıl önce

g.hane Artvin Trabzon ve rize,nin"istihdam (fabrika)alanı yoktur..!!,bu itibarla
ulaşım çok önemli,en hesaplısı ise "demiryoludur,dolayısıyla"hart ovası fabrika
yeri olarak.d.p.t tesbit edilmiş olup"demiryolunun bir an evvel porjelendirme
yapılması bu 5 ile "katma değer katacaktır saygılarımızla.ist.