Bayburt çiftçisine kuraklık desteği 2 Milyon 500 Bin TL

Bayburt Valiliği, 2021 yılında meydana gelen kuraklık kaynaklı tarımsal zararın karşılanması için Bayburt çiftçisine 2.500.000.00 TL özel ödenek gönderildiğini duyurdu.

Bayburt çiftçisine kuraklık desteği 2 Milyon 500 Bin TL

Bayburt Postası - Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın Doğal Afetlerden Zarar Gören Çiftçilerin Desteklemesi kapsamında Bayburt'ta 2021 yılında meydana gelen çeşitli doğal afetler nedeni ile oluşan tarımsal zararın karşılanması için 2.500.000.00 TL ödenek gönderdi. 

Destek kapsamında 2.231,884 ton hayvan yemi ile 800 Ton gübre dağıtılacak. Gübre için dekara 10 kilogramdan 200 dekara kadar katkı sağlanacak. İşletme başına 2 tona kadar katkı sağlanacak. Yem için hayvan başı 2 torbadan 50 hayvana kadar katkı sağlanacak. İşletme başına 5 tona kadar destek sağlanacak. 

Desteklerden 2 bin çiftçinin faydalanacağını belirten Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, "Özel girişimlerimiz neticesinde, 2021 yılında meydana gelen kuraklık kaynaklı tarımsal zararın karşılanması İçin 2.500.000.00 TL Bayburt çiftçimize özel ödenek gönderilmiştir. Destekleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekilimiz Fetani Battal'a teşekkür ederiz" dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3 yıl önce

Alınan/verilen bu destekler kesinlikle nakdi değil aynı olmalı. Çünkü nakdi desteğin nereye harcandığı belli değil. Kredi borcunu kapatan mı, evine eşya alanmı, araba modelini değiştiren mi daha neler neler. Para yerine mazot,gübre,tohumluk,yem ve kaba yem desteği de bir fiil bu işi yapana verilmeli. Tarla sahibine kesinlikle verilmemeli. Devlet üretimi artırmak, ekonomiyi canlandırmak istiyorsa akaryakıt ve gübreye çözüm bulmalıdır.

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Biz destek istemiyoruz gübreyi geçen senenin fiyatına çekin yeter çiftçinin parası ile çiftçiye agalık yapıyorlar bu zaten Bayburt'ta destek alanların yüzde yetmiş i tarlalarını kiralayıp destek alıyor asıl eken magdur olan bu desteği alamıyor adam Almanya'dan gelmiş hasar kaydı yaptırıyor tarlasını ekip kiralayan hava alıyor