Bayburt 21 yılda 58 marka çıkardı

Markalaşmada lider il İstanbul oldu. 81 ilin sonuncusu olan Bayburt’ta ise sadece 5 marka tescil belgesi alabildi.

Bayburt 21 yılda 58 marka çıkardı
Bayburt Postası - Türk Patent Enstitüsü (TPE),  illerin marka başvuru sayısı ile tescil edilen marka sayılarını açıkladı. 2016 yılı içinde yapılan başvurularda ülke genelinde 83 bin 665 marka tescil belgesinin alınırken, markalaşmada lider il İstanbul oldu. 81 ilin sonuncusu olan Bayburt’ta ise sadece 5 marka tescil belgesi alabildi.

TPE’nin yayınladığı son istatistiklere göre; 2016 yılında 81 ilin tümünde de marka başvurusu yapılırken, 5’er başvuruyla en az ilgi gösteren iller Tunceli ve Bayburt oldu. İstanbul, TPE tarihinde hem marka başvurusunda hem de marka tescilinde rekor kırdı. İstanbul’dan 44 bin 782 marka için yapılan başvuruya, 40 bin 212 tescil belgesi alındı.

Bayburt 21 yılda 58 marka çıkarabildi

Patentli ürünü bulunmayan 7 ilden biri olan Bayburt’ta 1995-2016 arasında yıllarını kapsayan son 21 yılda 114 marka başvurusu yapıldı, buna karşın 58 marka tescil edildi. Bayburt bu sonuçla markalaşmada sonuncu il oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elif 7 yıl önce

Yanlış araştırma yapmışlar bayburt her yönden birinci etrafımıza bir baka bilsek görūrūz en gelismis il