Başkan Memiş’ten teşvik paketi teşekkürü

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve içerisinde Bayburt'un da yer aldığı 23 il için uygulamaya konulacak 'Yatırım destek paketi' dolayısıyla Başbakan Yıldırım ve Maliye Bakanı Ağbal'a teşekkür etti.

Başkan Memiş’ten teşvik paketi teşekkürü
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve içerisinde Bayburt'un da yer aldığı 23 il için uygulamaya konulacak 'Yatırım destek paketi' dolayısıyla Başbakan Yıldırım ve Maliye Bakanı Ağbal'a teşekkür etti. Açıklanan teşvik paketinin Bayburt'un gelişimine ve Bayburt ekonomisinin büyümesine sağlayacağı katkıya dikkat çeken Başkan Memiş şunları kaydetti:

"Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Diyarbakır’da aralarında Bayburt’umuzun da bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yer alan 23 ilde uygulanacak teşvik paketini açıkladı. Belirtilen teşvik paketi çerçevesinde Bayburt’umuzun kazanımları şöyle olacak.

* Anahtar teslimi fabrikalar yapılacak ve sembolik rakamlarla kiraya verilecek.

* Yatırımcıya makine ve teçhizat için garanti fonundan teminat desteği vererek sıfır faizli kredi imkânı sağlanacak. Üstelik yatırımcı bu krediyi 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli ödeyecek.

* Üretim yapacak fabrikasını Bayburt'a taşımak isteyen yatırımcının fabrikasının tüm teçhizatının nakliyesini devlet üstlenecek. Bayburt’ta fabrika kuran yatırımcının ürettiği ürüne devlet alım garantisi verecek.

*Kızılay, AFAD, SGK medikal ve tıbbi ihtiyaçlarını, polis ve askerin kıyafet teminini devlet bu yatırımcılardan sağlayacak. 

* Bu bölgelerde üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlaması için devlet Fuar Merkezleri kuracak. 

* Bayburt'a Çağrı Merkezi kurulacak, Çağrı Merkezlerine de anahtar teslimi binayı devlet yapacak. 

* Bayburt'un da içinde olduğu 23 ile ayrıcalıklı olarak tarım ve hayvancılık yatırım ve üretim teşviki gelecek. Öncekilerden farklı olarak bu teşvikler il bazında dağıtılmayacak, ilçe ilçe ayrı olarak dağıtılacak.

* Nadas alanlarının daraltılmasına katkı yapan yem bitki ekimlerine ilave %50 destek sağlanacak.  

* Her doğan buzağı için 350 liraya ek olarak 200 TL ödeme yapılacak.

* Bu yeni teşvik kapsamında 3,7 milyar liralık yatırım ve 380 milyon kiralık üretime teşvik var. 

* Teşvik alan 23 şehir bünyesindeki sulanabilir alanları artırmak için 5 katrilyon liralık ayrı bir bütçe ayrıldı. Bu sayede Bayburt’ta yapımı devam eden baraj, gölet ve sulama kanalları hız kazanacak, yeni projeler hayata geçecek.

* Bayburt’ta il sınırları içerisi de dâhil olmak üzere cep telefonu kapsama alanları genişleyecek

* TOKİ tarafından Bayburt'ta konutlar yapılacak. 

* Teşvik kapsamındaki illerde gençleri meslek sahibi yapmak için 186 adet meslek edindirme ve girişimcilik merkezi açılacak. Açılan fabrikalara bu kurslardan kalifiye eleman yetiştirilecek.

* Bayburt'ta mevcut olanlara ek olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve sağlık çalışanları için lojmanlar yapılacak.

Bayburt’umuzu ayağı kaldıracak bu önemli projelerin yer aldığı teşvik paketinde şehrimizin de yer almasını sağlayan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a teşekkürlerimi arz ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
Mete Memiş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.