Aydıntepe, çini işlemeciliğinde 10 yılı devirdi

Aydıntepe'de 10 yılı aşkın bir zamandır sürdürülen çini işlemeciliği kursu bu yıl da faaliyetlerini sürdürüyor. 

Aydıntepe, çini işlemeciliğinde 10 yılı devirdi

Bayburt Postası - Kadınları sosyal hayat ve üretime katmak amacıyla ilk olarak 2011 yılında hayata geçirilen çini işlemeciliği kursu, Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam ediyor. 

Seramik ve Cam Teknolojisi Kursu Usta Öğreticisi Mediha Battal, 10 yıla yakın bir zamandır sürdürdüğü kurs sayesinde onlarca öğrencisinin çinicilik eğitimi aldığını söyledi. 

Battal, "Burada Selçuklu ve Osmanlı desenlerini kullanarak çeşitli tabak ve vazolar yapıyoruz. 

Yaptığımız ürünleri kurumlara çalışıyoruz. Çeşitli illerden de sipariş alıyoruz. Çininin bütün işlemlerini Halk Eğitim Merkezinde yapmaktayız. Sırlama ve fırınlama işlemini de burada kendimiz yapmaktayız" dedi.  

Başta Bayburt genelindeki kurumlarda olmak üzere çevre illerden de siparişler aldıklarını söyleyen Battal, aldıkları siparişi 10 gün içerisinde teslim ettiklerini kaydetti.  

Kursiyerlerde üç çocuk annesi ev hanımı Mülkiye Temel ise, çini işini hep merak ettiğini kurs sayesinde çini işlemeciliğinin tüm aşamalarını öğrendiğini belirtti. Temel, çini kursu sayesinde el becerisini güçlendirdiğini ve güzel vakit geçirdiğini de sözlerine ekledi.  

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fırat Altuntaş da kurum bünyesinde yer alan 5 atölyeden birinin çini atölyesi olduğunu, çini işlemeciliğinin Aydıntepe ile özdeşleştiğini ve kendilerinin çini işlemeciliği kursuna önem verdiklerini belirtti.  

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.