Atık kumaşlar Aydıntepe'de çeyizlik ürüne dönüşüyor

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde açılan tekstil kursunda atık kumaşlar değerlendirilerek, yeni ürünler elde ediliyor. 

Atık kumaşlar Aydıntepe'de çeyizlik ürüne dönüşüyor

Bayburt Postası - Mesleki yetkinlik kazanmak için Halk Eğitimi Merkezindeki Ev Tekstili Hazırlama Kursuna katılan kadın kursiyerler, sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdikleri çalışmalarla da örnek oluyorlar.

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Ev Tekstili Hazırlama Kursu'nda döşemeciler ve perdecilerden temin edilen atık kumaşlar, maharetli ellerde yeni şekillere bürünerek, gelinlik kızlara çeyiz oluyor.

Halk Eğitim'de 13 yıldır usta öğreticilik yapan Meryem Kocatürk, atık kumaşları perdeciler ve döşemecilerden temin ettiklerini bunlarla yeni çeyizlik ürünler elde ettiklerini belirtti.

Kumaşın metresinin 200 TL olduğunu, bunun için atık kumaşların geri dönüşümünü çok önemsediklerini söyleyen Kocatürk, bugüne kadar atık kumaşlardan onlarca ürün sağladıklarını kaydetti.

Kursta iğne oyası, kırk yama, yatak odası takımı, mutfak takımı, pike takımı yaptıklarını söyleyen Kocatürk, kadınların el becerilerini geliştirmenin yanı sıra aile bütçelerine de katkı sağladıklarını ifade etti.

Nişanlı kızların çeyizlerini kurs sayesinde yarı yarıya mal ettiklerini söyleyen Kocatürk, "Piyasada bir pike takımı 700 lira. Burada kızlarımız 700 lira ile bir değil iki pike takımı elde edebiliyorlar" dedi.  

Meryem Kocatürk, kursun açılmasında çaba gösteren ve kendilerine her zaman destek olan Aydıntepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fırat Altuntaş'a teşekkür etti.  

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.