Asgari ücrete iki aşamalı zam

2014 yılında uygulanacak asgari ücreti açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücrete yılın ilk ayında uygulanacak zammın 43 TL olduğunu söyledi.

Asgari ücrete iki aşamalı zam
Bayburt Postası - 2014 yılında uygulanacak asgari ücreti açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücrete yılın ilk ayında uygulanacak zammın 43 TL olduğunu söyledi. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen iki aşamalı artışa göre 2014 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için ise yüzde 6 artış olacağı açıklandı.

Buna göre; 2014 yılı ilk 6 ayında yüzde 5 artış gerçekleştirildi. Ücret artışı ile asgari ücret yılın ilk 6 ayında net 846 TL, brüt olarak 1071 TL olacak. İkinci altı ay için ise yüzde 6 artış belirlendi. Asgari ücret ikinci 6 ayda net 891 TL brüt olarak 1134 TL olacak.

Öte yandan asgari ücrette 16 yaş altı ve 16 yaş üstü uygulaması da kaldırılırken, asgari geçim uygulamasında da değişikliğe gidildiği açıklandı. Daha önce vergi kesintisinde 4 çocuk olan sınır 3 çocuğa indirildi. 3 çocuklu asgari ücretlinin maaşında vergi kesintisi olmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.