Arpalı, bu tüneli bekliyor

Arpalı,  yol ve tünel çalışmaları devam eden Araklı - Bayburt ulaşımının tamamen faaliyete geçmesini bekliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Bayburt için en önemli yatırımlardan biri olarak kabul edilen Salmankaş Tüneli, Arpalı beldesi için bir umut kapısı olarak görülüyor.

Arpalı, bu tüneli bekliyor

Bayburt Postası - Arpalı,  yol ve tünel çalışmaları devam eden Araklı - Bayburt ulaşımının tamamen faaliyete geçmesini bekliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Bayburt için en önemli yatırımlardan biri olarak kabul edilen Salmankaş Tüneli, Arpalı beldesi için bir umut kapısı olarak görülüyor.

Yapımına bölge halkı tarafından 1950’li yıllarda başlanan ve daha sonra 1964 yılında ilk kez Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yatırım programına alınan Bayburt - Araklı yolunda son yıllarda başlatılan çalışmaların ardından geçtiğimiz yıl temeli atılan Salmankaş Tüneli için Arpalı’da heyecanlı bir bekleyiş var.

60 yıllık hayal Salmankaş Tüneli, en çok Arpalı ve çevresindeki bölge insanının hayalini süslüyor...Ülke genelinde en çok tünelin bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yeni tünel çalışmaları da tam gaz devam ediyor. Bölgede yapımı devam eden Salmankaş Tüneli de bunlardan biri. 4 bin 30 metre uzunluğundaki tünelin tamamlanması halinde 3 saat süren Trabzon-Bayburt arası yolculuk, 1 buçuk saate düşecek.

Arsa değerleri her geçen gün artıyor

Bayburt’u Trabzon'a en kısa yoldan bağlayan Salmankaş Tüneli, bölge genelinde en çok Arpalılar’ın hayalini süslüyor. Bayburt ve Araklı yolu üzerine yapımı devam eden tünel çalışması güzergâh üzerindeki emlak ve arsa değerlerinin yükselmesine neden oldu. Erzurum ve Trabzon arası karayolu ulaşımının, Salmankaş Tüneli’nin bitmesi halinde daha kısa olması sebebiyle daha çok Araklı ve Bayburt arası güzergâha kayması beklenirken, güzergâh üzerindeki emlak ve arsa fiyatları da şimdiden etkilendi.

Yolun 12 ay işleyebilecek bir konuma kavuşacak olması yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Ulaşım ve bölge turizmi açısından büyük katkı sağlayacak olan Araklı-Bayburt yolunun ayrıca, güzergâh üzerinde bulunan yerleşim birimlerinde istihdama dayalı ekonomik değer oluşturması da bekleniyor.

Bayburt’un Karadeniz’e açılan kapısı

Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, Salmankaş Tüneli'nin bitmesi halinde Arpalı'nın Bayburt'tan Karadeniz'e açılan bir kapı olacağını söyledi...Tünel ve yol çalışmalarıyla Arpalı’nın Karadeniz’in Bayburt'a açılan kapısı olacağını söyleyen Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, yatırımların şimdiden başladığını ve bölgede emlak değerlerinin arttığını belirtti. Başkan Irmak, “Araklı Tüneli ile beldemiz Karadeniz’in Bayburt'a açılan kapısı oluyor. Beklentimiz Arpalı'ya yatırım yapılması. Zaten yatırımlar başladı. Arpalı'dan gelip yer alanlar da var. Ticari anlamda inşaatlar başlamış durumda. Ev yapan vatandaşlarımızdan evinin altına lokanta ve dinlenme tesisi yapmayı düşünenler var. Yol güzergâhında Trabzon ekmeği yapmak için fırın düşünen hemşehrilerimiz bile var” dedi.

Doğu Karadeniz’in genelinde nem oranı en düşük bölgelerden birinin Arpalı olduğuna dikkat çeken Başkan Irmak, “Özellikle Karadeniz insanının hayatının bir parçası haline gelen fındık ve çay üretiminde harman yeri olarak Arpalı ve çevresi bir üs haline gelebilir. Nem olmayan, güneşten faydalanan ve Karadeniz’e en yakın yer olacağı için bu çay ve fındık üretiminde ürün kurutmak içinde bir merkez haline gelecek Arpalı." şeklindeki ifadeleriyle, belde ve çevresinin Doğu Karadeniz genelinde bir harman yeri olarak tercih edileceğini vurguladı.

Bölge geneli ile ilgili yatırımcıların bilgi talebinde bulunduğunu da söyleyen Başkan Irmak, “Bu anlamda bize talep var, arayıp bilgi alanlar var. Kısacası Salmankaş Tüneli’nin beldemize ve Bayburt’a kazandıracağı çok şey var” şeklinde konuştu.

Öte yandan 60 yılı aşkın bir hayal olarak sürekli gündeme gelen Araklı - Bayburt ulaşımındaki yol ve tünel çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tünel ile birlikte 104 kilometrelik yol üzerindeki çalışmaların 2014 yılı içinde tamamen bitmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet pamuköz 8 yıl önce

ankara ak.parti genel merkezine binlerce tşk,ler.demiryolu ve tüneller için.sağ olun
var olun.erzurum bayburt ve trabzon m.vekillerinede ayrıca tşk,ler

Avatar
sade vatandaş 8 yıl önce

yollar tüneller ve demiryolu hepsi yapılıyor emeği olanlardan Allah razı olsun