14 tesisin temeli atılacak

Bakan Ağbal ve Bakan Eroğlu 113 milyon TL yatırım bedelli 14 tesisin temelini atacak…

14 tesisin temeli atılacak
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal Bayburt'ta... Eroğlu ve Ağbal; Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Bayburt’ta inşa edilecek 113 milyon lira yatırım bedelli 14 adet tesisin temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Bayburt’a yapılması planlanan 7 milyon TL yatırım bedeline sahip 6 müjdeyi açıklayacak.



Bayburt’a 113 Milyon TL’lik 14 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal saat 14.00’te Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Kırklartepe Barajı, 12 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacaklar.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Bayburt’ta düzenlenecek merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek. Ayrıca mavi ladin, sarıçam ve Avrupa ladini fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Kırklartepe Barajı’nın temeli atılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak Kırklartepe Barajı’nda 20 milyon metreküp su depolanacak, barajın sulamasının tamamlanması ile de 55 bin 380 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 17 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Bayburt’a Son 3 Yılda 454 Milyon TL’lik 68 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 15 Şubat 2015 ve 6 Kasım 2016 tarihlerinde Bayburt’a verdiği 447 milyon TL’lik 62 müjdeye ilave olarak 7 milyon TL yatırım bedeline sahip 6 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Bayburtlulara 454 milyon TL’lik 68 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, şehir ormanı ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EREN HAKKIBİL 7 yıl önce

prf dr sn Veysel beye,,bakanlara,maliye,orman hepsine binlerce tşkler,ah birde,
"hızlı tren gelse.
önemine binaen :*sn bakanlarımız"Allah aşkına"devasa müze"lütfen.
30 yıllık tarihi bayburtun tarihi eserleri,komsu illerin depolarında,özelliğini kaybetmekte"büyük müze"olmalı,yazık,sn belediye bşk lütfen ilgilen yer ver,lütfen
yer ver veya göster,g.hanede var bayburtta yok,yok,lütfen,pes doğrusu.

Avatar
MİHRİBAN YÜCESOY 7 yıl önce

TÜRBE ATKAYASI VE DUDUZARIN*AĞAÇLANDIRILMASI BÜYÜK YATIRIM,
YEŞİL BURSA GİBİ OLACAK,BAKANLARA BİNLERCE TŞK,LER.DISBURG

Avatar
muhyettin 7 yıl önce

Bayburtun altın dönemi. Böyle vekil böyle bakan, ikisi bir arada hiç görmemiştik. Yanlız bayburtun yerel yöneticileri onlara ayak uyduramıyor. Fitne şebekesi gibi oluşturmuş gibiler. siyasetteki başarısızlıklarını anladıkları için, sağa solda kabadayılık raconu kesmeye başladılar. Sizin en son yapacaklarınızı millet gördü, bundan sonrasını siz düşünün.

Misafir Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce @muhyettin

BAYBURT HALKINA YAPACAKLARI EN BÜYÜK İYİLİK İSTİFA ETMELERİDİR ZATEN ONLAR DA BİLİYORLAR BU DÖNEMDEN SONRA YOKLAR BAYBURT PRANGALARDAN KURTULACAK İNŞALLAH İLERLEYECEK

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURTTAN 7 yıl önce

BELEDİYE BAŞKANI AKP İL BAŞKANI TİCARET ODASI BAŞKANI İSTİFA EDİP ELLERİNİ BAYBURTTAN ÇEKTİKLERİ GÜN BU MEMLEKET KURTULUR AKSİNİ İDDİA EDEN VARSA HODRİ MEYDAN

Avatar
Sedat 7 yıl önce

BAYBURTLU RUMUZUYLA YAZANA KATILIYORUM. BU YÖNETİCELER HAKKINDA DAHA İKİ SATIR ÖVGÜ YAZAN GÖRMEDİM. İNSAN BİRAZ UTANIR BE KARDEŞİM. HAYA İMANDANDIR DİYE BİLİYORUZ, ADAMLAR UTANMAYI BİLE UNUTMUŞ. BİR DE KALKMIŞ, 16 NİSAN BAŞARISINDAN İKBAL KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR. ELLERİNDEN GELSE, BAKANI BİLE YERLER. AMA AĞBAL BÜYÜK LOKMADIR ADAMIN KURSAĞINDA KALIR.

Avatar
Bayburt lu 7 yıl önce

Bayburt belediye başkanı aklıyca kendini vekillige hazırlıyor meclis başkanı kendini belediye başkanlıgına hazırlıyor ticaret odası başkanı oglunu il başkanı yapıp kendide belediye başkanı olmaya hazırlıyor ben size söyleyeyim seçimlerde milletvekili adayları 1 Şahap bey 2 Hakan bey digerleri avucunu yalar herşeyin hurdası para eder siysetçinin hurdası para etmez.Ha sayın bakanı unuttuk oda Ankara dan veya dışarıdan bakan.