160 bin 520 Dekar Tarım Arazisi Sulanmaya Başladı

DSİ, Bayburt'ta 1 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda 160 bin 520 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

160 bin 520 Dekar Tarım Arazisi Sulanmaya Başladı

Bayburt Postası - Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

DSİ, Bayburt'ta 1 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda 160 bin 520 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı. Bayburt'un sulu tarım ile ülke tarımına 91 Milyon TL katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi.

"Dede Korkut diyarı Bayburt ilimizde ise 1 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda 160.520 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Bayburt il ve ilçelerimizde 2020 yılında yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 91 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Bayburt ilimizde en önemli sulama projelerinin başında Demirözü Sulaması işi gelmektedir. Proje kapsamında 112.600 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 65 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Bayburt ilimizde bir diğer önemli projede Akşar Mehmet Aslan Sulamasıdır. İş kapsamında 19.310 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 13 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.

DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam ediyoruz Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.